Tocam ceapa marunt. Ciupercile le taiem felii.
Pieptul de pui se pune la fiert, eventual cu tot cu piele daca e intreg. Dupa ce s-a fiert pe jumatate il taiem fasii sau cubulete.
Punem ceapa la calit in putin ulei pana devine sticloasa, adaugam bucatile de piept de pui. Dupa ce s-au calit...
Se taie dovleceii felii rotunde, la fel si rosiile si ardeii.
Radem branza si cascavalul.
Ungem tava cu unt si o tapetam cu pesmet si incepem sa punem straturi de legume, braza si mezel.
Intai un strat de dovlecei, apoi unul de mezel, niste ardei, frunze de busuioc si putina branza rasa....
Se pun capsunile, jumatate din iaurt, jumatate din smantana si zaharul in blender si se amesteca pana se face o crema groasa.
Adaugam treptat iaurt si smantana si amestecam din nou.
Repetam pana cand compozitia obtinuta are o textura ca de inghetata.
Daca iese prea tare mai adaugam...
Se toaca ceapa, morcovul, telina si se pun la calit in putin ulei.
Adaugam apa pana acoperim legumele.
Punem carnea peste si lasam sa fiarba 15 minute.
Adaugam ardeiul gras tocat cubulete si mai lasam la fiert inca 10 minute.
Acum carnea ar tebui sa fie fiarta, scoatem bucatile de...
Se toaca ceapa, morcovul, ardeiul, rosiile, verdeata, castavetele murat.
Se pun la calit ceapa, morcovul si jumatate din condimente si verdeata.
Dupa cateva minute adaugam bucatelele de carne, se lasa sa se caleasca putin pe o parte si apoi le intorcem si pe partea cealalta.
Dupa ce s-a...
Fierbem pastele, eu folosesc o regula simpla si anume le fierb exact cat scrie pe pachet in apa cu sare.
Tocam usturoiul in felii subtiri si patrunjelul marunt.
Punem uleiul de masline la incins intr-o tigaie si adaugam usturoiul. Dupa ce am adaugat usturoiul lasam focul mic, cat se poate...
Se taie coaja de pe feliile de paine, taiem patrate sau cercuri de miezul de paine pe care le punem intr-o tigaie incinsa. Le intoarcem astfel incat sa avem, crusta pe ambele parti.
Lasam painea sa se raceasca, apoi le ungem cu putin unt.
Taiem lime-ul in felii cat se poate de subtiri....
Tocam ceapa si usturoiul pe care le calim putin in 2-3 linguri de ulei de masline.
Pieptul de pui se taie in cuburi de marime medie, 4-5 cm, si se pune la calit peste ceapa si usturoi, adaugam ierburile mediteraneene tocate si jumatate din patrujel (tocat), lasam sa se gateasca asa cam 2-3...
Rubarba se spala bine si se toaca in cubulete cam de 1 cm.
Capsunile le tocam in sferturi.
Aluatul il puteti face in casa dar mie mi-e mult mai usor sa il cumpar.
Luam o tava rotunda de placinta (diamentru aprox 20 cm) si o ungem cu putin unt. Asezam frumos foaia de aluat in tava, si pe...
Zdrobim biscuitii cu mana intr-un bol, rezultatul sa fie ca un nisip mai grunjos.
Adaugam untul topit peste biscuitii zdrobiti si amestecam pana cand compozitia pare ca se poate aseza in forma de copt.
Punem compozitia de biscuiti cu unt intr-o tava de prajitura si o presam cu palma pe...