Zdrobim biscuitii cu mana intr-un bol, rezultatul sa fie ca un nisip mai grunjos.
Adaugam untul topit peste biscuitii zdrobiti si amestecam pana cand compozitia pare ca se poate aseza in forma de copt.
Punem compozitia de biscuiti cu unt intr-o tava de prajitura si o presam cu palma pe fundul tavii pana cand arata ca un blat. O punem la frigider si facem umplutura.
Punem intr-un bol faina, smantana si esenta de vanilie. Amestecam cu telul pana cand se incorporeaza toate ingredientele. Lasam la o parte aceasta compozitie.
Intr-un alt bol punem crema de mascarpone si zaharul pe care le amestecam bine cu o lingura de lemn pana dispare zaharul. Adaugam laptele si amestecam bine pana dispare si el. Adaugam cate 1 ou si amestecam DOAR pana dispare fiecare ou.
Acum adaugam coaja de lamaie si portocala si prima compozitie (cea din faina, samantana si esenta de vanilie). Amestecam DOAR pana se incorporeaza.
Compozitia finala se toarna peste blatul de biscuiti si se da la cuptor timp de 1 ora la 180 grade.
Dupa 1 ora verificam centrul prajiturii presand usor cu degetul, daca nu este foarte moale, ci doar tremura usor atunci oprim cuptorul.
Daca este prea moale centrul prajiturii o mai lasam in cuptor maxim 30 de minute.
Prajitura se lasa in cuptor sa se raceasca pentru cel putin 1 ora.
Ornarea este la alegerea fiecaruia, fructe de padure proaspete cum sunt capsunile, zmeura, afinele. Eu am facut aceasta prajitura si iarna si nu aveam fructe de padure prospete dar avea congelate din care am facut un sos gros pe care l-am pus deasupra si a iesit minunat.