Ingrediente
Umplutura:
- 700 g crema de branza(gen Philadephia)
- 250 g zahar
- 200 ml frisca lichida
- 4 oua
- 2 linguri cu varf de faina
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 praf de sare
Sos de capsuni:
- 500 g capsuni
- 4 linguri zahar
Mod de preparare
Crema de branza de la temperatura camerei o punem intr-un vas si o mixam pana devine spumoasa.
Adaugam apoi zaharul, sarea si mixam bine.Incorporam apoi faina, iar la final smantana.
Dupa ce smantana este bine incorporata, adaugam rand pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.
Intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si putin ulei, asezam foaia de aluat, apoi turnam compozitia de branza.
Dam tava la cuptorul preincalzit pana cand cheesecake-ul nostru face o crusta aurie(posibil sa crape putin ca si al meu).
Dupa ce s-a racit se da la frigider.
Sos de capsuni: Spalam capsunile si le taiem cubulete.
Le punem intr-o cratita, adaugam zaharul peste ele si le lasam sa fiarba la foc mic, pana obtinem un sos.
Eu am pus sos pe fiecare bucata de cheesecake in parte.
Un adevarat deliciu!
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu sos de capsuni - reteta nr.200!" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (53)
|