Dovleceii se spala, se taie fasii subtiri pe lung,se asezoneaza si se coc pe grill. Eu i-am tinut cam 2-3 minute pe fiecare parte. Dupa ce sunt gata toate fasiile, se pune pe fiecare la un capat o lingurita de ricotta si o rosie uscata. Se ruleaza toate astfel si se servesc imediat...
Intr-un castron se freaca untul cu zaharul si se pune treptat sucul de portocale. Se adauga ouale cate unul, faina amestecata in prealabil cu praful de copt si vanilia (poate fi pastaie sau esenta). Aluatul moale rezultat se pune in formele de briose si se da pentru 20 de minute la...
Pieptul de pui se spala si se portioneaza in bucati potrivite. Legumele se spala si se taie in bucati mari.Intr-o tava se pun legumele, carnea de pui si cateii de usturoi intregi doar presati putin.Se asezoneaza totul, se pun cimbrul si boiaua deasupra cam cat sa acopere tot, uleiul de...
Tacos cu pui
In la 27 Noi 2015
Tacos cu pui
Se pune uleiul intr-o cratita la foc mic,se adauga carnea de pui impreuna cu condimentele, se asezoneaza si se lasa pana ce se rumeneste putin. Dupa ce carnea este gata,se adauga peste sosul pentru tacos si se mai lasa cam 10 min la foc mic amestecandu-se din cand in cand. Cascavalul se da pe...
Covrigi de casa
In Dulciuri la 23 Noi 2015
Covrigi de casa
Apa calda se amesteca cu drojdia si zaharul,se lasa la "odihnit" 5 minute,dupa care se incorporeaza in faina amestecand cu mixerul.Se adauga untul topit,sarea si se amesteca bine coca timp de aproximativ 10 minute cu mixerul sau cu mana daca nu aveti mixer.Aluatul trebuie sa iasa putin...
Rulada cu somon afumat
In la 20 Noi 2015
Rulada cu somon afumat
Se pregatesc clatitele in felul urmator : Se amesteca ouale cu faina,se adauga laptele,2 linguri de ulei de masline si un praf de sare.Se lasa la odihnit cel putin o ora. Eu le-am lasat 1 ora si jumatate. Se pune pe foc o tigaie mare si cand e incinsa se pune un cubulet de unt cat sa acopere...
Briose cu afine
In Dulciuri la 19 Noi 2015
Briose cu afine
Se amesteca bine untul,uleiul si zaharul . Se adauga ouale,laptele,praful de copt,sarea si faina incorporata treptat.In aluatul format se adauga extractul de vanilie, fructele si se toarna in hartiutele speciale deja puse in tava de briose. Se dau la cuptorul incins in prealabil la 190 de grade C...
Tagliatelle cu somon
In la 17 Noi 2015
Tagliatelle cu somon
Somonul se spala,se asezoneaza si se face pe grill 4-5 min pe fiecare parte.Cand este gata,se rupe usor cu furculita in bucati mari.Ceapa se curata,se spala si se taie marunt.Usturoiul se toaca marunt sau se da prin presa.Intr-o cratita se pune ulei de masline cam 1-2 linguri,se pun...
Somon pe grill cu broccoli
In la 16 Noi 2015
Somon pe grill cu broccoli
Intr-o oala se pune la fiert apa cu sare.Broccoli se spala si se taie buchetelele mici. Cand apa a ajuns in punctul de fierbere se adauga broccoli usor cu o spatula .Se fierbe cam 4-5 min.Dupa ce e gata,se scoate intr-un castron in apa rece pentru a ramane culoarea verde.Apoi se scurge de apa,se...
Enchiladas cu pui
In la 15 Noi 2015
Enchiladas cu pui
Pieptul de pui se taie fasii si se asezoneaza cu sare,piper si boia si se pune pe grill.In timp ce carnea se rumeneste,se pregateste sosul rosu.Intr-o cratita se pune ulei de masline cam o lingura si se adauga rosiile in bulion.Se paseaza cu blenderul pana ce devine sosul uniform.Se asezoneaza,se...
Pentru pregatirea gogoselelor se amesteca intr-un bol faina,laptele praf,bicarbonatul,untul si laptele pana ce se formeaza un aluat moale lipicios. Se lasa la "odihnit" cam 5 min. timp in care se pregateste siropul. Intr-o cratita se pune apa cu zaharul ,zeama de lamaie si pastaile de...
Tagliatelle de casa
In Paste la 1 Oct 2014
Tagliatelle de casa
Oul se amesteca cu faina si un praf de sare. Faina se adauga treptat pana se obtine un aluat elastic dar ferm in acelasi timp. Aluatul astfel obtinut se acopera cu folie de plastic si se lasa la odihnit o jumatate de ora. Dupa cele 30 de minute se intinde din aluat o foaie subtire pastrand cat de...
Se amesteca bine cu mixerul ouale si zaharul. Se adauga esentele ,bicarbonatul, laptele si apa minerala. Treptat se incorporeaza si faina. Aluatul obtinut,se lasa la "odihnit" 30 de minute. Se pune la incins tigaia pentru clatite , unsa cu putin ulei. Se ia un polonic din compozitie...
Se formeaza o maia din drojdie, putin din apa calduta, zahar si sare. Se pune peste restul de faina, se pune si restul de apa si se framanta. Peste, se pun 1-2 linguri ulei de masline si se mai framanta putin. Se lasa la dospit 1 ora in castronul in care s-a framantat si se acopera cu un prosop....
Carnea de porc se spala si se lasa pentru 30 min - 1 ora la marinat impreuna cu uleiul de masline si condimentele. Intr-o tigaie/cratita incinsa se pune uleiul de floarea soarelui si carnea. Se acopera cu un capac si se lasa la foc mic cam 10 min apoi se intoarce pe cealalta parte. Dupa alte...
Se dau toate condimentele prin blender pana se maruntesc si se amesteca bine. Se pun intr-un recipient (borcan etc) si se pastreaza la loc uscat .
Pregatirea umpluturii : Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare si piper. Ceapa se da prin blender impreuna cu usturoiul si spanacul.Cand pieptul de pui a fiert se da si el prin blender.Se pune intr-o tigaie uleiul si toate ingredientele.Se asezoneaza,se pun condimentele si se lasa la foc mic...
Prepararea aluatului : Se amesteca bine toate ingredientele intr-un bol pana ce se formeaza un aluat moale si se lasa 20-30 de min sa se odihneasca. Prepararea umpluturii : Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare si piper.Cand este gata , se da prin blender impreuna cu ceapa si...
Burger de casa
In Sandvisuri la 11 Apr 2014
Burger de casa
Ceapa si usturoiul se toaca marunt.Carnea de porc se amesteca cu oul batut , ceapa,usturoiul si pesmetul.Se asezoneaza dupa gust si se formeaza chiftelele pentru burgeri.Se pun in tigaia incinsa in prealabil si se lasa cateva minute pe fiecare parte pana ce se rumenesc si carnea este facuta....
Spaghete cu chorizo
In la 23 Mar 2014
Spaghete cu chorizo
Ceapa se curata si se taie marunt . Ardeiul se taie cubulete. Carnatul se curata de pielita si se taie rondele apoi in jumatate . Ciupercile se taie fasii . Intr-o oala cu apa clocotita si multa sare ( cam o lingura ) se pun spaghetele si se fierb conform timpului acordat pe ambalaj. Intr-o...
Prepararea cosuletelor : Untul rece,taiat cubulete se amesteca cu restul ingrediantelor pana ce se formeaza aluatul pentru cosulete .Se lasa la rece la frigider cel putin 3 ore (cu cat sta mai mult cu atat cosuletele vor fi mai fragede) . Se imparte coca in doua si se intinde cate o foaie groasa...
Aluat de pizza
In la 18 Dec 2013
Aluat de pizza
Intr-un castronel se amesteca zaharul,drojdia uscata,impreuna cu o lingura din cantitatea de faina si 3-4 linguri din apa ( apa sa fie calda ) . Se lasa cam 10 minute pana ce se umfla si se formeaza ca o spuma. Intr-un castron,in mijlocul fainii, se pune amestecul de drojdie,uleiul,praful de...
Pizza cu sunca si cascaval
In la 10 Dec 2013
Pizza cu sunca si cascaval
Prepararea aluatului : Intr-un castron se amesteca drojdia uscata,zaharul,2 linguri  din faina si 7-8 linguri din apa calda, pana ce se formeaza ca o pasta.Se acopera cu un prosop si se lasa la un loc cald pana ce se face ca o spuma si creste.Intr-un bol se pune faina , in mijlocul ei se...
Ciocolata se taie cubulete mici . Cu un mixer , intr-un castron mare se amesteca bine untul cu zaharul.Se adauga ouale , praful de sare ,esenta de rom si se mixeaza pana ce se omogenizeaza totul.Praful de copt se pune peste faina si se amesteca sa se incorporeze.Treptat se adauga faina peste...
Crevetii se spala si se verifica daca sunt curatati bine.Ceapa verde se toaca rondele.Usturoiul se toaca marunt.Intr-o tigaie incinsa se pune uleiul ,ceapa verde,usturoiul ,pudra de ghimbir,si coaja rasa de la portocala. Se soteaza 2-3 minute dupa care se adauga si crevetii.Sucul de la portocala...
Intr-un castron se amesteca bine cu un tel, zaharul impreuna cu lingurile de cacao si apa .Se adauga uleiul ,esenta de rom, praful de copt si faina treptat.Se framanta  pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini.Se intinde o foaie groasa de 5-6 mm  si se taie in diferite forme (eu le-am...
Pancakes cu cocos
In Dulciuri la 17 Noi 2013
Pancakes cu cocos
Se freaca ouale cu zaharul.Se adauga laptele de cocos , faina treptat si fulgii de cocos.Se amesteca bine pana ce se omogenizeaza.Intr-o tigaie incinsa ,antiaderenta se pune din compozitie cam 3/4 dintr-un polonic . Se lasa 1-2 min pana ce face bule deasupra apoi se intoarce pe cealalta parte si...
Cotlet de porc la cuptor
In la 15 Noi 2013
Cotlet de porc la cuptor
Carnea se spala bine si se sterge de excesul de apa cu un prosop de hartie.Intr-un castron se amesteca toate condimentele impreuna cu sare si piper dupa gust. Carnea se condimenteaza bine pe toate partile.Pe fundul unei tavi yena se pune ulei.Peste,se aseaza carnea si se stropeste cu cateva...
Aluatul de foietaj se intinde pe masa de lucru si se unge cu oul batut.Peste,se presara sare,susan si mac si se taie in fasii de 1 cm latime . Saratelele formate se pun pe hartie de copt intr-o tava si dau la cuptor la foc mediu timp de 10-15 min pana ce se rumenesc. Pofta buna !
Feliile de paine se decupeaza in mijloc . Intr-o tigaie incinsa se pune un strop de ulei si se intinde pe fundul tigaii,apoi se pune felia de paine (fara miez).In interiorul feliii de paine se pune oul,se asezoneaza cu sare si piper si se lasa 1-2 minute pana incepe sa se faca.Se adauga peste...
Afisate 1 - 30 din 100 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking