Focaccia cu usturoi si rozmarin

Postat de RoXx in Piine
20 Mai 2014 | 4760 vizualizari
Focaccia cu usturoi si rozmarin

Ingrediente

  • 450 gr. faina
  • 250 ml. apa calduta
  • 40 gr. drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita sare de mare
  • 2 catei de usturoi
  • 20 gr. rozmarin
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se formeaza o maia din drojdie, putin din apa calduta, zahar si sare. Se pune peste restul de faina, se pune si restul de apa si se framanta. Peste, se pun 1-2 linguri ulei de masline si se mai framanta putin. Se lasa la dospit 1 ora in castronul in care s-a framantat si se acopera cu un prosop. Dupa ce a trecut 1 ora, se pune intr-o tava pe hartie de copt si se intinde. Se pune deasupra ulei de masline, sare de mare, usturoiul taiat bucatele si rozmarinul.

Se mai lasa in tava la dospit inca 1 ora, dupa care se introduce la cuptor pentru 15-20 de minute la foc mediu.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu usturoi si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin

Postat de xana

Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin

Taiem usturoiul in felii si il incalzim la foc mic impreuna cu uleiul de masline, dar fara a-l praji. Luam de pe foc si il lasam deoparte pana se raceste complet. Ne trebuie ca usturoiul doar sa...

Citeste continuarea

Focaccia cu anghinare, sparanghel, rosii, masline si branza

Postat de panacris

Focaccia cu anghinare, sparanghel, rosii, masline si branza

Pentru blat mărturisesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. În recipientul masinii de pâine se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2014, 17:04
Daca tot am ajuns prima pot lua o bucatica din aceasta bunatate.
la 20.05.2014, 17:06
ce buna trebuie sa fie!
la 20.05.2014, 17:09
cu mare drag buni
la 20.05.2014, 17:09
multu Cristina
la 20.05.2014, 17:14

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking