Inghetata de cafea
In la 26 Iun 2009
Inghetata de cafea
Sa-ncepem cu aceasta inghetata: punem laptele la fiert, in timp ce amestecam galbenusurile cu mierea, zaharul vanilinat, smantana si un praf de sare. Cand laptele este aproape de punctul de fiarbere, luam de pe foc si punem amestecul de galbenusuri. Adaugam acum si cafeaua. Amestecam bine si...
Baghetele frantuzesti
In la 24 Iun 2009
Baghetele frantuzesti
Facem o maia din drojdie, doua linguri de apa calduta, faina si un praf de sare. Lasam la dospit vreme de 10 minute. Apoi intr-un vas punem toata faina amestecata cu tarate de grau si in mijloc facem o adancitura unde punem maiaua. Adaugam uleiul de masline, restul de sare, mierea si ierburi de...
TORT KODRIT KADIR
In la 23 Iun 2009
TORT KODRIT KADIR
Pentru blat amestecam intr-un vas oul zaharul, laptele, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao cu ness. Amestecam bine. Pentru caramel batem ouale cu zaharul, apoi adaugam zaharul vanilat, esenta de rom, un praf de sare si laptele. Amestecam bine si lasam...
Salata cu ton si naut
In Salate la 18 Iun 2009
Salata cu ton si naut
Lasam nautul sa se inmoaie peste noapte, apoi il fierbem timp de 20 de minute intr-un vas cu apa si putina sare. Intre timp taiem bucatele mici castraveti si eliminam surplusul de saramura. Intr-un vas amestecam tonul, nautul fiert si racit, castravetii, cele doua linguri de pasta de...
Briose cu capsune
In la 16 Iun 2009
Briose cu capsune
Amestecam faina cu praful de copt, zaharul si coaja de portocala. Topim untul il lasam sa se raceasca, intre timp mixam ouale cu laptele batut si adaugam la sfarsit si untul racit. Adaugam acest amestec la ingredientele solide si amestecam cu grija. Punem hartiute de copt pentru briose in fiecare...
Clatite cu mac
In la 12 Iun 2009
Clatite cu mac
Facem compozitia pantru aluatul de clatite. Rand pe rand coace clatitele. Eu de obicei folosesc tigaia antiadevrenta pentru a nu mai adauga ulei. Pentru crema amestecam cele trei oua cu faina, zaharul pudra si macul. Treptat adaugam laptele si punand vasul la foc potrivit. Trebuie sa fim atente...
Spalam orezul si il punem la fiert pentru un sfert de ora. Intre timp curatam, spalam si taiem legumele si verdeturile. Tocam si maslinele. Amestecam intr-un vas orezul fiert si racorit cu legume, verdeturi, condimentam cu sare si piper si stropim din belsug cu zeama de lamaie si ulei de masline....
Curatam frunzele de spanac, le spala si le fierbem in apa cu putina sare. Scurgem bine de surplusul de apa si lasam deoparte spanacul. Tocam ceapa, mararul si patrunjelul si adaugam spanacul, branza Feta si cele doua oua. Condimentam cu sare si piper dupa gust (Atentie! Branza tip Feta este...
Tort de cafea
In la 28 Mai 2009
Tort de cafea
Macinam migdalele. Batem spuma untul cu zaharul. Separam galbenusurile de albusuri, incorporam galbenusurile in masa de unt. Topim in bain-marie ciocolata si incorporam 2 linguri de cafeaua. Adaugam ciocolata topita, pesmetul, migdale macinate si praful de copt peste masa de unt si oua. Batem...
Vafe cu ciocolata si cafea
In la 28 Mai 2009
Vafe cu ciocolata si cafea
Amestecam mai intai ingredientele uscate si separt cele lichide. Combinam cele doua tipuri de amestecuri omogenizam bine. Coace in formele de vafe. Forma este dreptunghiulara, insa eu pun mai putin aluat in aparat si astfel ies tot felul de forme. Ideale pentru cafeaua de dupa-amiza !!!
Minisavarine
In la 27 Mai 2009
Minisavarine
Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul, un praf de sare si esenta de rom, apoi adaugam galbenusurile, pesmetul si faina. Amestecam cu grija cu o lingura de lemn. Ungem cu ulei formele de briose (eu neavand forme speciale pentru savarine le am folosit pe cele pentru briose) si umplem formele....
Clatite cu crema de branza
In la 27 Mai 2009
Clatite cu crema de branza
Facem aluatul de clatite si le pregatim intr o tigaie antiaderenta, modul ideal - fara ulei. Intre timp preparam si crema de branza. Amestecam toate ingredientele bine si lasam deoparte ... De indata ce am terminat clatitele, le umplem cu aceasta crema de branza si le pudram usor cu zahar...
Turta dulce crescuta
In la 27 Mai 2009
Turta dulce crescuta
Caramelizam trei linguri de zahar, peste care adaugam o ceasca de apa, asteaptam pana se topeste zaharul caramel si lasam deoparte la racit. Cele 5 galbenusuri de ou se bat cu zaharul pana acesta se topeste, treptat si uleiul, apoi se adauga mierea, siropul de zahar ars, faina in care am adaugat...
Salata de patrunjel
In Salate la 26 Mai 2009
Salata de patrunjel
Se mixeaza bine bine ingredientele pana se fac pasta. Se serveste cu paine prajita unsa cu usturoi.
Fursecuri integrale
In la 26 Mai 2009
Fursecuri integrale
Amestecam ingredientele uscate. Margarina la temperatura camerei o amestecam cu iaurt si miere, apoi adaugam si amestecul de faina si framantam pana totul este bine incorporat! Formam bilute de marimea unei nuci din aceasta compozitie. In mijlocul fiecarei bilute facem o gropita ( cu o...
Curatam cartofii si ii dam la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt fierti pe jumatate ii punem intr-un vas pentru cuptor, adaugam maslinele tocate, uleiul, usturoiul zbrobit si necuratat, ierburile aromate (cimbru si rozmarin), apoi condimentam cu sare si piper dupa gust. Amestecam bine bine,...
Curatam legumele-morcovii si ceapa, le taiem cubulete si le punem la fiert cu un praf de sare. Rosii le curatam de coaja si le dam pe razatoare, obtinem astfel un suc de rosii foarte gustos. Dupa ce legumele s au fiert, le scoatem si le pasam cu furculita sau le mixam la robot, apoi adaugam...
Amestecam branza cu ceapa marunt tocata, maslinele si oul caiat cubulete. Condimentam cu sare, piper si rozmarin dupa gust.  Painea se prajeste intr-o tigaie unsa cu putin ulei de masline.  Se intinde crema de branza peste paine prajita si se serveste.
Ceapa si usturoiul tocat se calesc in putin ulei de masline. Cartofii se fierb in coaja, se lasa la racit, apoi se curata si se feliaza. Intr un vas se pun feliile de cartofi, iar deasupra ceapa calita. Se condimenteaza dupa gust. Se introduc la cuptor pentru 15-20 de minute....
Briose cu visine
In la 23 Mai 2009
Briose cu visine
Untul se topeste impreuna cu zaharul, apoi se adauga cele doua oua, mirodeniile, laptele si faina amestecata impreuna cu praful de copt. In formele de silicon se pune mai intai un strat de aluat, apoi visine curatate de samburi si date prin faina, iar apoi un alt strat de aluat. In varf se...
Paste cu ton si scoici
In la 23 Mai 2009
Paste cu ton si scoici
Se pun pastele la fiert in apa in care am adaugat sare si ulei de masline. Intr o tigaie, se incinge uleiul de masline si se caleste usturoiul tocat marunt. Adaugam tonul si scoicile cand usturoiul capata o culoarea aurie. Dupa alte 5-6 minute adaugam pasta de rosii si rosia tocata cubulete...
Bascute dulci
In la 22 Mai 2009
Bascute dulci
Din ingredientele pentru aluat se face un aluat care se lasa la dospit apoi se portioneaza si de formeaza bilute care se pun in tava tapetata cu hartie si se la sa din nou la crescut. Intre timp se amesteca branza cu oua, zahar, coaja de lamaie, esenta, stafide si un praf de sare. Dupa ce au...
Tort Elena
In la 21 Mai 2009
Tort Elena
Desfacem cutia de ananas, punem deoparte compotul pe care il vom folosi la insiropat si taiem fructele cat mai marunt (stoarcem bine de sucul in care au stat conservate). Pregatim crema din branza, zahar vanilinat, esenta de migdale si nuca de cocos. Amestecam bine si apoi adaugam ananasul....
Super salata
In Salate la 21 Mai 2009
Super salata
Curatam si spalam toate legumele, apoi le taiem dupa cum dorim. Amestecam totul intr-un bol mare, adaugam si tonul, zeama de lamaie, condimentam cu sare si piper si servim cu crutoane. Este o salata ideala potrivita pentru cina (doamnelor).
Bomboane
In la 19 Mai 2009
Bomboane
Faramitam feliutele de chec, adaugam nuca si cescuta de lapte, scotiroasa si zaharul vanilinat. Amestecam bine toate ingredientele. Formam bilute din aceasta compozitie, pe care mai apoi le tavalim prin nuca de cocos (eu am amestecat nuca alba si nuca galbena).
Curatam cartofii, ii taiem in bucati mari si ii fierbem pe jumatate in apa cu sare. Ii punem pe o farfurie si ii stropim cu ulei de masline, condimentam cu sare si piper. Amestecam pesmetul, boia si susanul. Tavalim bucatile de cartofii prin acest amestec. Punem intr-o tava de cuptor tapetata...
Humus reteta Pregatirea incepe de cu seara cand alegem nautul si il punem la inmuiat pana a doua zi de dimineata, cand il fierbem bine in apa cu sare. Oprim o cana din apa in care a fiert nautul. Dupa ce s-a fiert, il curatam de coji (dureaza o ora doua ...dar e mai bun asa), il trecem...
Fierbem hrisca, lasam sa se raceasca, iar apoi amestecam cu nuca tocata, susan si miere. Este satioasa si foarte sanatoasa de altfel !!! Pofta buna!
Aricei cu ciocolata
In la 15 Mai 2009
Aricei cu ciocolata
Blatul ii faramitam, il amestecam cu untul, nuca, biscuiti si esenta de rom, framantam bine bine. Compozitia trebuie sa fie destul de consistenta, sa poata fi modelata. Formam ariciei, ii dam prin ciocolata si prin fulgisori, adaugam si doi ochi (margelute comestibile) si ii lasama la frigider sa...
Curatam telina si marul. Dam telina pe razatoare si stropim cu zeama de lamaie (sa nu oxideze, dar si pentru gust). Dam si marul pe razatoare, dar stoarcem de suc. Combinam marul cu carnea de pui taiata cubulete, telina si smantana. Boabele de struguri le taiem pe jumatate si scoatem samburiei....
Afisate 31 - 60 din 100 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking