Spanakopita

Postat de Sabina in Aperitive / Garnituri
1 Iun 2009 | 5950 vizualizari
Spanakopita

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 500 grame branza tip Feta
  • 1 legatura de ceapa
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei de masline
  • un pachet foi de placinta
  • sare si piper

Mod de preparare

Curatam frunzele de spanac, le spala si le fierbem in apa cu putina sare. Scurgem bine de surplusul de apa si lasam deoparte spanacul. Tocam ceapa, mararul si patrunjelul si adaugam spanacul, branza Feta si cele doua oua. Condimentam cu sare si piper dupa gust (Atentie! Branza tip Feta este destul de sarata).

Intr-o tava de placinta incepem sa punem foi de placinta, pe care le ungem cu ulei de masline. Punem umplutura de spanac si acoperim cu foi unde cu ulei. Coacem aproximativ 40-50 de minute (depinde de cuptor), este gata cand s-a rumenit.
Se serveste cu un pahar de lapte batut sau iaurt...racoritoare si delicioasa !!! Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanakopita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

"Spanakopita"

Postat de Mihaela11_jo

"Spanakopita"

Spalam frunzele de spanac si le oprim cateva  minute ,apoi il surgem si il tocam  mai marunt. Taiem prazul si ceapa si le calim in cele doua linguri de ulei,adaugand  sarea....

Citeste continuarea

Placinta cu spanac si branza – Spanakopita (video)

Postat de Doinavar

Placinta cu spanac si branza – Spanakopita (video)

Spalati spanacul in mai multe ape, curatati cepele si puneti la calit intr-o oala mai mare, in 30 ml ulei, cepele tocate ioar dupa cateva minute adaugati spanacul tocat mai mare. Adaugati peperoni...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2009, 13:03
Tu ai facut spanakopita cu branza , dar reteta originala este numai cu spanac-1kg., 500g.foi de placinta de casa sau din comert, 500g.ceapa verde,1 1/2 ceasca ulei de masline,,marar,piper si sare.Grecii nu fierb spanacul , ci se spala ,se taie un bucati spanacul , se sareaza si se amesteca cu mana pana devine o pasta ,dupa care se pune la scurs.Ceapa verde bine tocata se amesteca cu spanacul scurs, cu mararul , se sareaza si se pipereaza,apoi se amesteca cu 1/2 din cantitatea de ulei.
Merg des in Grecia, am tagenta direct cu bucataria greceasca , de aceea mi-am permis sa adaug aceste lucruri.Oricum, placinta ta arata bine .
la 01.06.2009, 13:04
Ai 5 furculite de la mine.
la 01.06.2009, 14:33
Arata foarte bine !
la 01.06.2009, 15:07
Multumesc, Ala! Te astept pe la mine la o gustarica cand ai timp!
la 01.06.2009, 15:27
Daca e spanac si branza sunt fan!!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking