Ingrediente
- 1 kg spanac proaspat
- 1 kg praz proaspat
- 800 gr branza feta
- marar
- 4 oua
- 1 pahar si jumatate de ulei
- 1 pachet de 14 foi subtiri gen baclava
- se mai pune si o lingura de trahana dar banuiesc ca la noi nu se gaseste, e un produs special grecesc, c facut din faina cu iaurt si lapte apoi uscat, dar asta e optional.
Mod de preparare
Spanacul proaspat il spalam bine, rupem cozile groase si il frecam cu sare dupa care il stoarcem de apa. Taiem prazul cu ajutorul mixerului apoi amestecam toate ingredientele (in afara de foile de placinta). Ungem o tava de cuptor cu ulei, apoi punem punem 7 foi de placinta, una cate una, unsa fiecare cu ulei, si le asezam in asa fel incata sa depaseasca marginea tavii ptr a "inchide" placinta la urma. Dupa ce am pus cele 7 foi, punem jumatate din compozitie, apoi alte 2 foi la fel unse cu ulei, si iar restul de compozitie dupa care cele 5 foi de placinta, unse la randul lor cu ulei. Cand am "impachetat" placinta, o intepam din loc in loc cu varful unui cutit dupa care stropim cu putina apa, o va face mai crocanta.
Punem placinta in cuptorul preincalzit la 170C ptr cca 1 ora si jumatate (programul cu aer). Inainte de a o taia, o lasati sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanakopita (placinta cu spanac)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|