Placinta cu spanac si feta/ Spanakopita

Postat de mihaelaradu in Aperitive / Garnituri
27 Ian 2012 | 6585 vizualizari
Placinta cu spanac si feta/ Spanakopita

Placinta greceasca din foietaj umpluta cu spanac, feta si ceapa verde.

Ingrediente

  • un pachet foietaj
  • 500 gr spanac
  • 1 legatura ceapa verde sau 1 ceapa medie
  • 400 gr feta
  • 2 oua
  • ulei pt uns foile de foietaj
  • margarina pt uns tava

Mod de preparare

  1.  Spanacul se spala bine. Se pune intr-un vas mai mare si se toarna apa calda peste frunze. Se scurge bine de apa si se presara cu putina sare.
  1. Ceapa se taie rondele (sau ca si pt calit daca folositi 1 capatana de ceapa)
  2. Ouale se bat si se toarna peste spanac si ceapa. Amestecam bine frunzele de spanac astfel incat ouale sa cuprinda tot spanacul.
  3. Tava se unge cu margarina.
  4. Foietajul se imparte in jumatate si se unge fiecare coala cu ulei de masline/ floarea soarelui. Jumatate se aseaza dedesubt, jumatate peste umplutura (si foile care le asezam deasupra trebuiesc unse fiecare in parte)
  5. Feta se sfarama printre frunzele de spanac.
  6. Se da la cuptorul pre-incalzit pentru 45 minute. Temperatura cuptorului sa fie medie, cca 170 grade. 
  7. Cand este rumenita frumos, putem scoate tava. Se taie dupa ce s-a racit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si feta/ Spanakopita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Spanakopita (placinta cu spanac)

Postat de doralinda72

Spanakopita (placinta cu spanac)

Spanacul proaspat il spalam bine, rupem cozile groase si il frecam cu sare dupa care il stoarcem de apa. Taiem prazul cu ajutorul mixerului apoi amestecam toate ingredientele (in afara de foile de...

Citeste continuarea

Spanakopita (Placinta cu spanac)

Postat de Criss

Spanakopita (Placinta cu spanac)

Spanacul curatat si spalat se opareste in apa cu sare, apoi se scurge, se lasa sa se raceasca dupa care se toaca. Eu l-am dat prin masina de tocat carne. Ceapa se curata, se taiue si se caleste in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2012, 08:23
mm, e buuuna buuuna!
la 27.01.2012, 08:48
Ce-as papa si eu...
la 27.01.2012, 08:57
si eu.
la 27.01.2012, 09:18
buna,delicioasa
la 27.01.2012, 10:09
buna

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking