Curatam ardeii de seminte si ii clatim in interior. Tocam mararul, il amestecam cu urda si condimentam dupa gust cu sare. Umplem ardeii cu urda, avand grija sa nu crape.  Dam la frigider ardeii pentru jumatate de ora (pentru ca mararul sa dea aroma urdei) si apoi ii feliem cu un cutit...
Intr-un vas incingem doua linguri ulei, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat fasii, apoi condimentam cu praf de chimen si curry. Cand legumele s-au calit turnam apa si lasam pana cand da in clocot. Imediat adaugam cous cous-ul si amestecul de seminte si stafide.  Acoperim cu un capac si...
Punem la fiert un litru de apa impreuna cu un praf de sare. Degresam ouale,(care trebuie sa fie la temperatura camerei) spalandu-le usor cu apa si otet ori detergent. Cand apa incepe sa fiarba adaugam doua linguri de otet si tumericul. Rand pe rand adaugam ouale in apa colorata in galben si...
Intr-un vas punem faina, in mijloc facem o adancitura, punem drojdia uscata si un praf de sare. Adaugam 2-3 linguri de lapte si pregatim maiaua. Lasam sa dospeasca pana isi dubleza volumul. Topim untul impreuna cu zaharul. Cand maiaua este gata, adaugam treptat unt, lapte, un galbenus de ou,...
Omuleti de turta dulce
In la 15 Dec 2009
Omuleti de turta dulce
Topim untul impreuna cu zaharul, luam de pe foc, iar cand s-a racorit adaugam mierea si un praf de sare. Intr-un vas amestecam faina, praful de copt, cateva picaturi de zeama de lamaie, scortisoara si sare, apoi facem in mijloc o adancitura in care turnam treptat untul in timp ce incorporam...
Preparare Reteta de pastrav la cuptor cu vin si usturoi Curatam si spalam pestii, ii lasam sa se usuce un pic si ii condimentam cu sare, piper si boia. Punem pestii intr-o tava unsa cu ulei de masline. Adaugam frunzulite de rozmarin in interiorul pestilor si cate o bucata de usturoi zobit....
Supa crema de linte
In la 4 Noi 2009
Supa crema de linte
Curatam toate legume, le taiem in bucatele (mai putin rosiile) si le punem la fiert impreuna cu lintea si 2 linguri ulei de masline. Cand legumele au fiert adaugam rosiile date pe razatoare si condimentam cu sare, piper si boia. Lasam sa mai fiarba inca 15 minute, iar apoi luam vasul de pe foc....
Varza cu ciolan afumat
In la 26 Oct 2009
Varza cu ciolan afumat
Varza ...luam cel mai bun cutit si taiem varza pe din doua, apoi cele doua jumatati le taiem tot pe din doua. Obtinem astfel patru bucati egale, pe care incepem sa le tocam de la varf spre cotor. Punem varza tocata intr-o tava sa intr-un vas mai mare, o presaram cu sare si folosindu-ne de maini o...
Ficatei imbracati
In la 23 Oct 2009
Ficatei imbracati
Taiem costita afumata sau kaiserul in felii subtirele. Ficateii de pui ii condimentam dupa gust cu sare, piper si boia. Luam cate o bucata de ficatel (daca este prea mare o taiem pe jumatate) si o imbracam cu o felie de costita afumata. Prindem cu o scobitoare de doua ori. Procedam la fel si cu...
Cum pastram telina
In la 23 Oct 2009
Cum pastram telina
Pentru ca in curand vine iarna si din piata incep sa dispara verziturile (care-mi plac atat de mult) m-am gandit sa fac cateva provizii pentru ciorbite. Frunzele si tulpinitele de telina sunt foarte aromate si dau o aroma aparte mancarurilor. Am cumparat o telina potrivita cu tot cu frunze, din...
Punem cu o seara inainte fasolea sa se inmoaie intr-un vas cu apa (Atentie fasolea se alege si se spala). Punem boabele de fasole la fiert in apa cu sare, dupa vreo 40 de minute schimbam apa si punem din nou la fiert intr-o apa noua. Intre timp taiem marunt morcovul, telina, ceapa si ardeii...
Negresa cu crema de branza
In la 21 Sep 2009
Negresa cu crema de branza
Intr-un vas topim ciocolata impreuna cu untul, esenta de vanilie si zaharul, adaugand un praf de sare. Luam de pe foc si amestecam continuu pana se racoreste si incorporam pe rand cele doua oua. Separat amestecam ingredientele uscate: faina, nucile, cacao si praf de copt si le adaugam la...
Magiun de prune
In la 21 Sep 2009
Magiun de prune
Spalam prunele si le scoatem samburii. Alegem un tuci in care punem prunele si cana de apa. Lasam tuciul pe ochiul de la aragaz timp de o ora, iar apoi il introducem in cuptorul preincalzit. Avem grija sa amestecam din cand in cand pentru a nu se lipi. Am tinut tuciul in cuptor aproximativ 10...
Pastai iuti
In Conserve la 7 Sep 2009
Pastai iuti
Cantitatile difera in functie de numarul de borcane pe care doriti sa le pregatiti. Curatam pastaile si taiem bucatele ardeii iuti. In borcane curate punem un strat de ardei iute iar apoi aranjam rand pe rand pastaile alternand culorile. Incercam pe cat posibil sa alegem pastai de aceeasi...
Branzoicutele bunicii
In la 25 Aug 2009
Branzoicutele bunicii
Plamadim maiaua din drojdie, putin apa calduta si un praf de sare. Lasam sa se odihneasca cateva minute, apoi adaugam restul de apa si framantam cu drag si spor aluatul. Lasam din nou la dospit vreme de juma de ceas. Intre timp pregatim branza, adaugam oua, cele doua linguri de zahar, un praf de...
Tort de pepene galben
In la 11 Aug 2009
Tort de pepene galben
  Coacem blatul si il lasam sa se raceasca. Taiem pepenele in bucati mici, adaugam zeama de lamaie,zaharul, un praf de sare si mixam la robot. Pregatim gelatina: lasam 10 minute sa se inmoaie, o incalzim la foc si apoi turnam usor peste pepene, amestecand incet. Dam compozitia astefl...
Supa rece cu avocado
In la 1 Aug 2009
Supa rece cu avocado
Mixam toate ingredientele si servim rece. Decoram cu patrunjel. Pofta buna!
Inghetata de afine
In Dulciuri la 29 Iul 2009
Inghetata de afine
Punem toate ingredientele intr-un recipient cu pereti inalti. Mixam totul bine. Punem compozitia intr-un vas de inox si introducem la congelator. Dupa aproximativ trei ore, scoatem vasul si mixam inghetata pentru a preintampina formarea cristatelor de gheata. Repetam aceasta etapa de 2-3 ori....
Incepem cu tonul, desfacem cutia si scurgem bine de sucul propriu :). Sceoatem samburii de la masline si le taiem in bucatele mici. Taiem patrunjelul marunt. Amestecam tonul, maslinele, patrunjelul, zeama de lamaie si condimentam cu sare si piper dupa gust. Taiem un capacel la fiecare rosie si...
Spalam legumele, curatam dovlecei de coaja si le taiem felii de aceeasi grosime. Intr-o tava unsa cu ulei de masline, punem alternativ felii de dovlecel si de rosii. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Intre timp batem oul impreuna cu cele doua...
Curatam piersicile si nectarinele de coaja si le taiem bucatele. Amestecam iaurtul cu mierea, zaharul vanilinat, putina sare si fructele. Mixam bine. Dam amestecul optinut la congelator. Este recomandat ca din trei in tre ore sa mixam in inghetata pentru a sparge acele de gheata formate. Servim...
Salata de pastai
In Salate la 18 Iul 2009
Salata de pastai
Fierbem pastaile, le lasam sa se raceasca. Facem o pasta de iaurt, usturoi tocat marunt, ulei de masline, sare, piper si chili. Amestecam pastaile taiate marunt cu pasta de iaurt. La final presaram parunjel si marar tocat.  
Prajim ouale de prepelita, tartinam painea Wassa cu crema de branza. Servim cu feliute de rosie si castrevete.
Supa rece cu rosii
In la 15 Iul 2009
Supa rece cu rosii
Pregatim legumele: curatam rosiile si castravetii de coaja, tocam ardeiul, ceapa si usturoiul marunt. Punem intr-un blender legumele, adaugam uleiul de masline, sare...piper dupa gust, apoi mizam. Pastram supa intr-un bol la frigider. Cand servim decoram cu masline, cubulete de branza, ardei...
Se mixeaza toata ingredientele. Se pune la congelator pentru 12 ore. Pofta buna!
Paine Wassa
In la 9 Iul 2009
Paine Wassa
Facem maiaua din drojdie, un praf de sare, o lingura de faina si o ligura apa! Lasam cateva minute la odihnit. Amestecam faina cu cereale, tarate si ieburile de Provence, seminte. Adaugam si drojdia, uleiul de masline, apoi restul de apa framantam si lasam la odihnit 10-30 min! Intindem o foaie...
Prima data se face maiaua: punem drojdia intr-un bol, presaram zahar deasupra si amestecam bine. Adaugam laptele si presaram putina faina peste intreaga compozitie. In 5-10 minute, daca drojdia e proaspata, trebuie sa creasca. Punem toata faina intr-un bol incapator si adaugam maiaua, apoi...
Mini-pizza 4 formaggio
In la 9 Iul 2009
Mini-pizza 4 formaggio
Pregatim aluat precum la reteta de paine Wassa. Lasam la dospit, apoi intindem o foaie din care formam bucati mici cu ajutorul unui pahar. Adaugam cele patru feluri de branza si presaram din belsug oregano. Dam la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute. Sunt absolut delicioase! Pofta...
Pregatirea acestei ciorbite incepe de cu seara cand punem la inmuiat boabele de fasole. A doua zi schimbam apa la fasole si punem la fiert. Din cand in cand adunam cojitele care au cazut de pe boabe. La fiert eu schimb apa de 2-3 ori. Curatam, spalam, taiem in cubulete legumele si le adaugam...
Afisate 1 - 30 din 100 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking