Mancarea serpasilor

Postat de Sabina in Mancaruri de post
16 Mai 2009 | 25181 vizualizari
Mancarea serpasilor

Şerpaşii sunt locuitori ai regiunilor muntoase din Nepal, ghizii care însoţesc alpiniştii ce urcă pe vârfurile din Himalaya. Nepalul are pamant sarac, dar locuitorii il ingrasa cu compost. Alimentatia acestora se bazeaza pe combinatii de hrisca, mei, linte sau orez. Consumand astfel de bucate, acesti serpasi duc chiar si cate 10 ore in spate greutati de 90 kg, bagaje ale expeditiilor alpine.

Ingrediente

  • 150 grame hrisca
  • 70 grame susan
  • 80 grame nuca tocata
  • 3 linguri cu miere

Mod de preparare

Fierbem hrisca, lasam sa se raceasca, iar apoi amestecam cu nuca tocata, susan si miere. Este satioasa si foarte sanatoasa de altfel !!! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarea serpasilor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert gogosi de post umplute cu mere

Postat de rocsi_1612

Desert gogosi de post umplute cu mere

Aluatul: Intr-un bol, cernem faina. Adaugam zaharul, drojdia, sarea, coaja de portocala si le amestecam toate cu o paleta. Incepem si incorporam apa minerala calduta treptat si vanilia....

Citeste continuarea

Musaca de cartofi cu ciuperci -post

Postat de nadina73

Musaca de cartofi cu ciuperci -post

Se curata cartofi si se taie feliute nu foarte subtiri0,5 cm care se prajesc pe ambele parti in putin ulei Ciupercile se spala si se taie rondele care se calesc cu ceapa Ceapa se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2009, 18:04
O sa-i recomand lui catalin
la 16.05.2009, 18:10
de ce, catalin e serpas de romania???
la 16.05.2009, 18:23
La misto, el e fan friptura
la 16.05.2009, 20:59
He, he, chiar nu stiam ca asa se numeste, insa eu le facem la copii, pentru micul dejun!! hrisca inmuiata de seara, cu nuca, miere si lamaie
Si a papat si Cata
la 16.05.2009, 21:00
Bomba de vitamine, trebuie sa incercati, in cantitate mai mica, macar cateva lingurite pe zi!! Chiar o sa pun hrisca la inmuiat, ca de vreo luna n-am mai facut...Lui Vlad ii pun doar hrisca in laptele cu cereale de dimineata

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking