Ciocanele de pui cu hrisca si legume

Postat de camelia75 in Pui
16 Iul 2013 | 5957 vizualizari
Ciocanele de pui cu hrisca si legume

Hrisca este o planta ierboasa,gustoasa si aromata pe care o gasim in bucataria multor popoare.Semintele de hrisca pot fi consumate crude,fierte,prajite sau ca faina. Hrisca este recomandata persoanelor care sufera de afectiuni cardio-vasculare,persoanelor cu diabet zaharat si fragilitate vasculara,combate hemoragiile si este de mare ajutor in dieta pentru slabit.

Ingrediente

  • 800 ml apa + 4 lingurite Vegeta gust de gaina (pentru supa)
  • 1 lingurita Vegeta cu gust de gaina pt ciocanele
  • 8 ciocanele pui
  • 300 gr hrisca
  • 3 linguri ulei
  • legatura ceapa verde(~5 fire) tocata
  • 1 ardei gras rosu taiat cubulete
  • 1 ciuperca mare taiata cubulete
  • piper dupa gust

Mod de preparare

1.Spalati bine ciocanelele de pui,apoi le asezati intr-un castron si le condimentati cu Vegeta.Le puneti in frigider pentru 30 de minute.
2.Intr-o tigaie,puneti uleiul iar cand este incins puneti ciocanelele si le prajiti la foc mare timp de ~ 2 minute pe fiecare parte,apoi le scoateti pe o farfurie.
3.In uleiul in care ati prajit ciocanelele puneti ciuperca taiata si o caliti 2 minute,apoi adaugati ceapa si ardeiul.Mai lasati pe foc 2 minute amestecand continuu.
4.Puneti apa la foc,apoi cand da in clocot adaugati Vegeta cu gust de gaina.Lasati sa fiarba 5 minute.
5.Intr-un vas de yena puneti hrisca curatata,spalata si scursa,legumele calite si ciocanelele,apoi turnati supa fierbinte.Deasupra presarati piper dupa gust.
6.Acoperiti vasul cu capac sau folie de aluminiu si dati la cuptorul preincalzit la 200 gr,timp de 30 minute,apoi descoperiti vasul si mai lasati in cuptor 30 de minute.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de pui cu hrisca si legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Pulpe cu legume si coriandru

Postat de Dya

Pulpe cu legume si coriandru

Intr-un bol, condimentam bine pulpele cu sare si piper dupa gust, presaram un praf de chili si adaugam boabele de coriandru, le stropim cu cele doua linguri de ulei, cu sucul de lamaie si cu...

Citeste continuarea

FRIPTURA FIARTĂ DE PUI

Postat de panacris

FRIPTURA FIARTĂ DE PUI

Puiul curățat și spălat se pune la fiert în apă rece puțin sărată. Se lasă la fiert cca. 30 de minute, la foc mediu, neacoperit, spumându-se la nevoie. Sper finalul fierberii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2013, 15:50
delicioase
la 16.07.2013, 15:51
delicios!!!
la 16.07.2013, 15:51
Ce bine arata! Ce gust are hrisca, sau nu are?
la 16.07.2013, 16:04
Elena,eu as zice ca seamana la gust cu fasolea alba.
Bya,Papabun va multumesc!!!
la 16.07.2013, 16:05
Buna garnitura,dar mai buna carnita

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking