Ciocanele de pui cu legume la cuptor

Postat de adasev12 in Pui
17 Oct 2010 | 9061 vizualizari
Ciocanele de pui cu legume la cuptor

n-aveam de gand sa postez reteta si nu am poze multe...dar , de fapt , nici nu aveam ce sa pozez mai mult....

Ingrediente

  • 6 ciocanele de pui
  • 2 cartofi
  • cateva buchetele de conopida
  • 1 dovlecel
  • un ardei
  • 2 morcovi
  • 3-4 catei de usturoi
  • o ramurica mica de rozmarin
  • putin oregano
  • sare, piper

Mod de preparare

ciocanelele se sareaza, se pipereaza, se pune ulei de masline extravergin, oregano si se freaca f bine sa se imbibe pe toate partile. se taie usturoiul bucatele mai mici , se cresteaza fiecare pulpita si se introduc bucatelele prin ea.

intr-o tava se pune ulei de masline si putina apa, apoi se asaza pulpitele in mijloc iar pe margini se asaza legumele: cartofii i-am taiat in sferturi, dovlecelul cubulete, ardeii fasii , morcovii rondele, ( in prima poza lipseste conopida...am uitat ca ao am, am pus-o ulterior...) se stropesc legumele cu putin ulei si se presara pe ele vegeta .

se incinge cuptorul la 200 gr si se da tava la cuptor pt o ora si cam 15 min. in acest timp se mai intorc pulpitele iar legumele se mai stroipesc cu sosul din tava. in ultimele 15 min se potriveste caldura sa vina de sus, ca sa se rumeneasca carnita.

eu am mai facut si un orez simplu la friptura, doar cu apa si vegeta.

P.S. am uitat sosul de usturoi sa-l pozez....merge bine la orice tip de friptura, inclusiv la peste. o sa revin cu reteta sosului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de pui cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Retete similare

Ciocănele de pui a la Padre

Postat de panacris

Ciocănele de pui a la Padre

Ciocănelele se spală sub jet de apă rece, eventula se curăță de tuleile rămase, apoi se asezonează de sare aromată și puțin ulei de măsline, se așează artistic într-o tavă...

Citeste continuarea

Pui cu legume la cuptor

Postat de ctlina

Pui cu legume la cuptor

Curatati si spalati legumele. Taiati cartofii si napii in 6. Tocati ceapa si usturoiul. Taiati morcovii in 4. Intr-o tigaie incalziti 2 linguri de ulei si reveniti ciocanelele de pui. Puneti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2010, 18:47
cum sa nu vrei sa postezi?e tare buna mancarica asta...revin cu furcile
la 17.10.2010, 18:58
la 17.10.2010, 19:08
colorat si delicios
la 17.10.2010, 19:25
mersi rocsi...dar nu eram pregatita pt poze...de fapt nici n-am avut timp...ca asteptau flamanzii la coada
la 17.10.2010, 19:26
gaby, dia, mersi fetelor!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking