Ciorba de varza creata cu hrisca

Postat de Valclaudia in Ciorbe
19 Iul 2014 | 4819 vizualizari
Ciorba de varza creata cu hrisca

o minunata ciorba de post

Ingrediente

  • 1 varza creata (cca 1200 gr.)
  • 3 morcovi mari
  • 1 ardei colorat
  • 1 ceapa medie
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingura bobite de mustar
  • 1 cescuta boabe de hrisca (cca 70 gr.)
  • 3-4 frunze de dafin
  • putin cimbru proaspat
  • patrunjel proaspat tocat
  • marar
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Curatam legumele, apoi le spalam sub jet de apa rece.

Varza se toaca/taie dupa preferita, se pune 1 lingurita de sare si se framanta intre maini sa se inmoaie putin.

Morcovii taiati rondele,ardeiul taiat cubulete si ceapa tocata se calesc in 4 linguri de ulei, cca 5-7 minute.

Adaugam varza tocata, bobitele de mustar,apoi punem cca 4l apa rece, foile de dafin, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc potrivit cca 40 minute.

Dupa ce au fiert legumele adaugam si hrisca clatita in apa rece, mai lasam sa fiarba ciorba inca 30 minute.

Stingem focul, adaugam verdeata tocata marunt, lasam cateva minute oala acoperita sa se intrepatrunda aromele,apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza creata cu hrisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de fasole verde cu smantana

Postat de Irina

Ciorba de fasole verde cu smantana

Am pregatit ciorba intr-un vas Zepter, pentru ca timpul de fierbere e mai scurt si legumele isi pastreaza astfel mai multe vitamine si alte substante nutritive.  Am tocat pe rand legumele:...

Citeste continuarea

Borș de pipoțele și inimioare de pui

Postat de panacris

Borș de pipoțele și inimioare de pui

Măruntaiele de pui se fierb în apă rece, cu puțină sare, o foaie de dafin și o boabă de enibahar, cca. 30 de minute la foc mediu, semiacoperit. Ceapa, cartofii și zarzavaturile se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2014, 14:25
la 19.07.2014, 14:33
Tare as vrea o porție
la 19.07.2014, 15:03
Claudia, cu riscul de a mă îngrăşa aş mânca două porţii.
la 19.07.2014, 15:25
Ciorbitza delicioasa
la 19.07.2014, 15:29
Foarte bună

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking