Supa de varza

Postat de Bucataria_lui_Tavi in Supe
20 Mai 2010 | 9658 vizualizari
Supa de varza

Astazi este zi de supa, dar nu orice supa ci vestita supa de varza, cu multe legume si putine calorii.

Ingrediente

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 6 fire de ceapa verde;
  • 2 ardei grasi, verzi, de marime medie;
  • 3 morcovi;
  • 300 g ciuperci;
  • 1 buchet de tulpini de telina;
  • 1 varza mare;
  • 750 g pulpa de rosii;
  • 1 lingurita cu praf de curry;
  • 3 litri de supa de legume (din 6 cuburi de supa instant);
  • sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

Pregatire ingrediente: Tocati varza marunt, sau mai mare dupa preferinta (eu am tocat-o fideluta). Radeti un morcov pe razatoarea mica. Ceilalti doi morcovi taiati-i felii (rondele). Ardeiul gras taiati-l cuburi. Tocati tulpinile de telina. Taiati rondele ceapa verde si ciupercile felii. Puneti pulpa de rosii intr-un bol, supa de legume asemenea, si aveti toate ingredientele pregatite.

Preparare supa de varza: Puneti o lingura cu ulei de masline in oala si adaugati ceapa. Rumeniti ceapa 1 minut, dupa care adaugati telina, morcovul taiat rondele si amestecati. Mai lasati sa se inabuse 1 minut, amestecand permanent.
Adaugati apoi ardeiul gras, ciupercile, si mai lasati sa se rumeneasca 1 minut, amestecand tot timpul. Adaugati pulpa de rosii si amestecati bine.

In final, adaugati varza tocata si morcovul ras, amestecati, dupa care adaugati supa de legume. Cand incepe sa fiarba, condimentati cu sare si piper dupa gust si adaugati praful de curry. Lasati supa de varza sa fiarba, la foc mic, o ora si jumatate. Dupa ce a fiert timp de o ora si jumatate, stingeti focul si o puteti pune in farfurii pentru a o servi.

Supa de varza se poate servi atat calda cat si rece. Daca doriti puteti adauga in supa de varza si o lingura de smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de varza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac

Postat de panacris

Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac

Iata cum se prepara Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece, cca. 20 de minute. Între timp se pregătesc legumele....

Citeste continuarea

Orez cu ardei gras, praz si pulpe de pui

Postat de katty

Orez cu ardei gras, praz si pulpe de pui

Curatam bine pulpele de pui, eventual le mai parlim daca mai au urme de pene, le spalam si le tamponam bine. Intr-o cratita care poate merge la cuptor rumenim  usor pulpele saarate si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2010, 22:03
vai... am mancat si eu supa asta muulte zile... e super la dieta

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking