Supa cu varza de Bruxelles

Postat de gatiticuspor in Supe
11 Feb 2014 | 4529 vizualizari
Supa cu varza de Bruxelles

Stiu ce veti spune...yuuk varza de bruxelles, este amara... dar cred ca putini stiu ca aceasta micuta legume are multe beneficii asupra organismului nostru. S-a descoperit ca sulforafanul ajuta la detoxifierea organismului si ajuta la prevenirea cancerului prin eliminarea substantelor cancerigene mult mai repede.

Ingrediente

  • cam 20 verze de bruxelles
  • o conserva rosii in bulion sau 4-5 rosii potrivite
  • 2-3 ardei
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • sare si piper
  • o foaie dafin
  • 2-3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Curatati verzele de frunzele exterioare si crestati cotoarele apoi fierbeti-le intr-un litru de apa cu o lingura de sare. Stiu ca este multa sare dar aceasta ajula la eliminarea gustului amar al verzei. Opariti-le circa 3 minute, aveti grija insa sa nu le fierbeti mai mult. Scurgeti-le intr-o sita si dati-le sub un jet de apa rece.

Intr-un vas termorezistent adaugati ceapa taiata pe jumatate, cateii de usturoi, ardeiul gras (puneti ardeiul gras intreg, eu am avut doar congelat, taiat fasii) si frunza de dafin. Stropiti cu uleiul de masline, potriviti de sare si piper si puneti in cuptorul incins la 200C pentru 10 minute. Apoi adaugati varza de bruxelles si dati la cuptor pentru inca 5 minute.

Caliti rosiile cu un catel de usturoi crud in putin ulei de masline, cam 2-3 minute, apoi adaugati varza de taiata pe jumatate. Adaugati apa cat sa acopere toate ingredientele si lasati sa fiarba cam 15 minute la foc mic. Serviti calda.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu varza de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

Prazul si gogosarul se taie marunt si se soteaza in ulei. Sarati. Cand acestea incep sa fie patrunse, se adauga rosiile maruuntite si se lasa sa se soteze inabusit 5 minute ....

Citeste continuarea

Supa cu varza de Bruxelles, sorici si ureche de porc

Postat de mihaelar63

Supa cu varza de Bruxelles, sorici si ureche de porc

Curatati si spalati legumele . Urechea de porc si soricul  se spala si se curata bine . Razuiti urechea cu ajutorul unui cutitas zimtat . Taiati soricul si urechea fasii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2014, 16:22
la 11.02.2014, 16:26
Imi place foarte mult varza de Bruxells Mai mult chiar decat varza obisnuita . Si mie imi pare dulce . Multumesc de idee . Chiar ma gandeam ce sa mai ,, combin '' la supa
la 11.02.2014, 16:28
interesant
la 11.02.2014, 16:34
la 11.02.2014, 17:10
n-am mancat niciodata!!!tre sa fie buna!!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking