Supa cu varza de Bruxelles, sorici si ureche de porc

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
12 Ian 2019 | 3550 vizualizari
Supa cu varza de Bruxelles, sorici si ureche de porc

 Mult imi plac mie verzisoarele acestea mici de Bruxelles. Imi plac chiar mai mult decat varza. Au un gust mai delicat si dau mancarii o nota aparte. Sa nu fie chiar singurele le-am insotit de sorici si de o ureche de porc. Ei, urechea nu era chiar intreaga, bineinteles lipsea putin din varf :D  

Ingrediente

  • 500 gr varza de Bruxelles -congelata
  • soric de porc cat doua palme -de la jambon
  • 1 ureche proaspata de porc
  • 1 ardei rosu
  • 1 tija telina
  • 1 rosie mare
  • 2 cepe verzi
  • 2 morcovi
  • 3 linguri ulei floarea soarelui
  • 3 linguri grau decorticat prefiert
  • 1/2 lingurita boia ardei
  • otet de mere -optional
  • sare
  • piper
  • smantana pentru servit
  • praz sau ceapa verde pentru decor .

Mod de preparare

  1. Curatati si spalati legumele .
  2. Urechea de porc si soricul  se spala si se curata bine . Razuiti urechea cu ajutorul unui cutitas zimtat .
  3. Taiati soricul si urechea fasii de cate 1,5 cm grosime .
  4. Maruntiti morcovul , ardeiul . ceapa si telina .
  5. Caliti usor legumele . Adugati fasiutele de soric si ureche .
  6. Sarati , adugati boia rosie de ardei si amestecati .
  7. Imediat turnati 2-3 litrii de apa . si fierbeti pana cand morcovii si soricul incep sa se inmoaie [cam 30 minute ] .
  8. Puneti la fiert rosia decojita si tocata marunt .
  9. Boiaua daca se prajeste devine amaruie . Amestecat cu uleiul incins si pus repede lichid da o culoare frumoasa supei .
  10. Verzele de Bruxells se decongeleaza la temperatura camerei si se taie in doua . Eu le limpezesc usor cu apa rece .
  11. Dupa ce ati pus verzisoarele in zeama ce fierbe se adauga si graul . Piparati .
  12. Gustati si dregeti gustul daca mai este nevoie cu sare , piper sau otet de mere.
  13. Serviti aceasta supa cu smantana si insotita de ardei iuti .

              Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu varza de Bruxelles, sorici si ureche de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de pasare, la multicooker

Postat de Ina

Ciorba de pasare, la multicooker

Curatam legumele, le spalam si le tocam cubulete, apoi le punem in vasul de la multicooker, impreuna cu 3 linguri cu ulei  si un praf de sare, sa se caleasca usor pe programul fry ( fara a...

Citeste continuarea

Supa-crema de peste

Postat de cristeena20

Supa-crema de peste

- Pestele il punem la fiert in apa rece, asa congelat. Trebuie sa folositi peste oceanic/maritim deoarece e fara oase. E foarte bun red fish sau rechinul sau pescada. Deci il puneti la fiert in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2019, 12:58
la 12.01.2019, 13:06
la 12.01.2019, 14:27
la 12.01.2019, 18:12
Ai mancat varful urechii? Tare buna supica ta!
la 12.01.2019, 20:18
Varza asta nu e prietena cu mine !

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking