Supa de andive,cartofi și hering

Postat de ctlina in Supe/Ciorbe
26 Mar 2016 | 1844 vizualizari
Supa de andive,cartofi și hering

Va propun o supa de andive, morcovi și cartofi "parfumata" de hering afumat. Andiva sau cicoarea de Bruxelles este deseori ocolita pentru ca are un gust amar si astringent. Dar tocmai gustul ei o face unica in lumea culinara.  Gustul unic al andivelor le face sa fie o alternativa eleganta pentru orice aperitiv. Frunzele de andive pot fi baza pentru diverse toppinguri: de la somon la caviar si branzeturi fine. Odata ce o gatesti si o prepari termic andiva isi pierde si din amreala caracteristica si devine un ingredient placut in supe, tocanite sau preparate la cuptor. Salatele sunt, insa, cea mai simpla varianta in care poti pune in evidenta frunzele crocante de andiva. O poti combina cu rucola, salata verde, creson sau radicchio, ii poti adauga nuci sau alti samburi uleiuosi, ii poti pune alaturi fructe sau alte legume. Despre andiva se spune ca are nenumarate beneficii pentru sanatate: de la stimularea apetitului pana la tratarea acneei si prevenirea anumitor tipuri de cancer. In Belgia, andivele sunt numite aurul alb si sunt considerate energizante. Iar marele lor beneficiu pentru cei care tin dieta este ca o frunza are doar o calorie. (sursa: foodstory) http://leblogdecata.blogspot.com/2016/03/supa-de-andivecartofi-si-hering.html

Ingrediente

  • 2 andive mari
  • 2-3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 fileuri de hering afumat
  • 1 litru de supa de pui (sau 1 l de apa+ 1 cub Knorr de pui)
  • 20 cl smântână
  • 2 cepe eșalotă
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare, piper, boia de ardei

Mod de preparare

Se curata si se taie morcovii și cartofii în cuburi. 

Se pun la fiert in supa fierbinte de pui timp de 15 minute.

Se indeparteaza cotorul andivelor și se taie în bucăți.

Se adaugă andivele taiate dupa ce cartofii și morcovii au fiert 15 minute si se fierb impreuna inca 10-15 minute.  Se mixeaza preparatul (puteți păstra cateva cuburi de morcov și cartof pentru decorarul final). 

Se curata si se toaca marunt cepele eșalotă. 

Se încălzește uleiul într-o cratiță mică și se prăjește ceapa. Cans este bine colorata o scoatem pe un prosop de hârtie.

Reincalziti supa la foc mic. Adaugam smantana si amestecam. 

Se taie fileul de hering în cuburi mici. 

Se dreseaza supa de andive in farfurie, plasați heringul in centru si decorati cu cuburile de cartof si morcov rezervate si cu eșalota prajita.

Un pic de piper proaspat macinat, un pic de boia de ardei si se serveste imediat.

Pofta Buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de andive,cartofi și hering" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Retete similare

Ciorba de cartofi cu bucatele din carne de porc

Postat de panacris

Ciorba de cartofi cu bucatele din carne de porc

Zarzavaturile se curăță, se toacă cubulețe și se pun la călit cu ulei de măsline și apă, cca. 10 min. la foc mediu, neacoperit. Apoi se asezonează cu sare, piper și mirodenii, se...

Citeste continuarea

Supa de vita

Postat de licurici_lra

Supa de vita

Carnea se spala bine, se curata de pielita subtire de pe margine, apoi se pune la fiert, intr-o oala cu apa si sare. Se lasa sa fiarba in jur de 2 ore, se ia spuma din cand in cand si se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 26.03.2016, 22:01
Hmmmm super combinatie!
la 26.03.2016, 22:15
la 26.03.2016, 22:27
la 27.03.2016, 10:48
Ce gust interesant trebuie sa aiba!
la 27.03.2016, 11:10

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking