Ingrediente
- 1 varza medie;
- 4 morcovi medii;
- 4 ardei grasi romanesti verzi (neeaparat verzi);
- 5-6 cepe mari;
- 1 lingura sare de mare;
- 2 linguri de piper boabe macinat proaspat;
- 2 linguri pasta de tomate;
- 1 lingura de ulei de masline extravirgin;
- 500 gr rosii pasate la cutie de carton;
- 1 legatura de patrunjel verde;
Mod de preparare
Maruntiti ceapa in robot ,bine.Se caleste ceapa in uleiul de masline extravirgin pana isi lasa zeama proprie,apoi adaugam ardeiul gras verde taiat cubulete si calim in continuare cu ceapa timp de circa 4-5 minute.
Dupa ce ati calit bine cepele impreuna cu ardeiul gras, adaugati apa cu un deget pana peste jumatatea vasului si apoi presarati in apa varza facuta fasii subtirele( recomand sa dati varza pe razatoare, ca sa va fie mai usor, pentru cine nu stie sa o taie frumos).
Imediat ce ati pus varza la fiert, adaugati rosiile pasate 500gr si 2 linguri de pasta de tomate concentrata ,sare 1 lingura si destul de mult piper fiindca varza este extrem de dulce cand este fiarta.
Daca observati ca tot ce-ati adaugat pana acum nu este pana aproape de gura vasului ( vezi imaginea nr 2.) , mai adauga apa; este necesar sa fie oala full , pentru ca respectiva supa trebuie lasata sa scada destul de mult.
Fierbeti 30-40 minute la foc mediu.
Inainte cu 2 minute sa stingeti focul, presarati o legatura de patrunjel verde ,proaspat tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de varza imbunatatita" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|