Supa de varza imbunatatita

Postat de artistique in Supe
28 Iul 2013 | 9518 vizualizari
Supa de varza imbunatatita

O reteta de supa de varza imbunatatita ca si gust, potrivita in diete dar si pentru mentinerea kilogramelor. Aparent multi oameni o detesta,am mancat si eu facuta de altcineva si era sa vomit =))... Asa ca am incercat si eu reteta si am imbunatatit-o treptat. Este extraordinar de buna si se poate manca si rece. Iar pentru cine a tinut dieta deja si doreste sa-si mentina silueta o poate manca calda cu 1 lingura de smanatana grasa,este mult mai gustoasa , fiindca aceasta supa aproape deloc nu contine kilocalorii iti poti permite sa o mananci cu ceva mai 'gras'. Atentie ! Va rog sa nu faca nimeni prostia sa tina dieta mai mult de 7-8 zile, fiindca iti slabesti sistemul imunitar si lesini pe strada.Se slabeste pana la 1 kilogram pe zi,in functie de corpul vostru si se consuma cat mai multe boluri de supa si cantitati mari de apa. Cine incearca reteta mea imbunatatita de supa de varza , va rog sa-mi notificati !!! Pofta buna ^^ !

Ingrediente

  • 1 varza medie;
  • 4 morcovi medii;
  • 4 ardei grasi romanesti verzi (neeaparat verzi);
  • 5-6 cepe mari;
  • 1 lingura sare de mare;
  • 2 linguri de piper boabe macinat proaspat;
  • 2 linguri pasta de tomate;
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin;
  • 500 gr rosii pasate la cutie de carton;
  • 1 legatura de patrunjel verde;

Mod de preparare

Maruntiti ceapa in robot ,bine.Se caleste ceapa in uleiul de masline extravirgin pana isi lasa zeama proprie,apoi adaugam ardeiul gras verde taiat cubulete si calim in continuare cu ceapa timp de circa 4-5 minute.

Dupa ce ati calit bine cepele impreuna cu ardeiul gras, adaugati apa cu un deget pana peste jumatatea vasului si apoi presarati in apa varza facuta fasii subtirele( recomand sa dati varza pe razatoare, ca sa va fie mai usor, pentru cine nu stie sa o taie frumos).

Imediat ce ati pus varza la fiert, adaugati rosiile pasate 500gr si 2 linguri de pasta de tomate concentrata ,sare 1 lingura si destul de mult piper fiindca varza este extrem de dulce cand este fiarta.

Daca observati ca tot ce-ati adaugat pana acum nu este pana aproape de gura vasului ( vezi imaginea nr 2.)  , mai adauga apa; este necesar sa fie oala full , pentru ca respectiva supa trebuie lasata sa scada destul de mult.

Fierbeti 30-40 minute la foc mediu.

Inainte cu 2 minute sa stingeti focul, presarati o legatura de patrunjel verde ,proaspat tocat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de varza imbunatatita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de rosii cu tagliatelle si chipsuri de parmezan

Postat de rocsi_1612

Supa de rosii cu tagliatelle si chipsuri de parmezan

Curatam ceapa si o tocam. Morcovul il decojim, il taiem in doua pe lungime apoi il facem rondele. Rosia o curatam de pielita, o tocam, ciupercile le spalam, le taiem marunt, iar ardeiul kapia il...

Citeste continuarea

Reteta de supa mexicana de lime - Sopa di lima (nr.5 din Top Best Soups in the World)

Postat de Ksenya

Reteta de supa mexicana de lime - Sopa di lima (nr.5 din Top Best Soups in the World)

Iata cum se prepara Reteta de supa mexicana de lime - Sopa di lima (nr.5 din Top Best Soups in the World) Am pus pieptul de pui spalat in prealabil in 3 litri apa rece, am adaugat cateii de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2013, 23:23
buna
la 29.07.2013, 10:21

Cere este imbunatatitea??? Doua linguri ulei???
la 29.07.2013, 12:12
Faina!
la 29.07.2013, 13:09
imbunatatirea este cap coada, daca cauti reteta clasica de supa de varza,este total diferita fata de aceasta, deoarece nu are decat varza si 2-3 ardei grasi verzi ,1-2 cepe, 1 telina si putina sare. Nimic altceva.
Aceasta reteta este foarte veche si a fost descoperita pentru bolnavii de inima ,ce au nevoie sa-si faca operatie pe cord si trebuie sa slabeasca cateva kilograme in regim alert.De asemenea aceasta supa se foloseste si dupa anumite operatii in scop de regim special.
Eu am imbunatatit-o oferind acestei supe gust pentru a fi mancabila de oricine care doreste sa slabeasca putin sau sa-si mentina silueta.
Daca ai sa respecti modul meu de preparare si tie o sa-ti iasa la fel....daca nu...o sa aiba un gust scarbos.
la 29.07.2013, 13:19
Ce este schimbat la aceasta supa este ca se renunta la telina care intretine gustul dulceag in supe si se adauga o cantitate mare de ceapa si piper ca sa echilibreze complet gustul extrem de dulce al verzei.Plus calirea in 1 lingura de ulei de masline a cepelor,ardeilor si morcovilor.

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking