Pizza rolls
In la 22 Feb 2018
Pizza rolls
Se intinde aluatul. Se pune peste aluat sos barbeque. Se rade branza. Se taie carnatul si baconul in bucati si se prajeste in ulei. Se taie patrunjelul. Se pune carnatul cu baconul peste blat, branza si patrunjelul. Se ruleaza. Se taie rondele (9-10 bucati ). Se...
Somon cu orez
In la 16 Feb 2018
Somon cu orez
Somonul se taie cubulete si se prajeste in ulei incins. Pentru orez se pune ceapa la rumenit in ulei. Se adauga ciupercile taiate cub, gogosarul taiat bucatele mici. Se amesteca ca sa nu se prinda. La urma se pune orezul si apa ( o parte orez si 3 parti apa ). Se sareaza dupa gust ....
   Se unge tava cu ulei.    Se asaza ciupercutele dupa ce au fost spalate si desprinse coditele in tava de copt.    Se taie in rondele mici carnatul si pe pozitioneaza in interiorul ciupercilor.    Deasupra se rade cascaval sau branza. Se da la...
Se portioneaza carnea, se spala si se pune in tigaia incalzita (fara sa punem ulei). Se adauga apa, astfel incat sa acopere bine carnea. Focul va fi potrivit, nici incet, nici tare. Punem capacul peste carne si asteptam sa se partunda carnea si apa sa se evapore. Intoarcem friptura pe cealalta...
Desert prajitura desteapta
In la 4 Feb 2018
Desert prajitura desteapta
     Untul se topeste pe foc domol si se lasa la racit pentru ca se va folosi rece.     Cuptorul se incalzeste la 180 de grade C.     Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra se mixeaza bine pana devin o crema albicioasa. Se pune untul putin cate...
  Separam gălbenușurile de albușuri.    Galbenusurile le batem cu zahăr, după care adaugăm uleiul, esența de vanilie (un căpăcel) si la final făina in care am adăugat praful de copt.    Mixam până devine o compoziție cremoasă, dar un pic mai...
    Se lasa nautul la inmuiat in apa pentru 24 ore inainte de a prepara falafel ( castronul sa fie incapator, deoarece nautul isi mareste volumul prin inmuiere, plus apa sa fie suficienta ) .    Se paseaza nautul in robotul de bucatarie sau se toaca de doua ori cu...
Se spala sfecla si se pune la fiert in apa .    Dupa ce sfecla a fiert (se incearca cu un cutit sa patrunda usor in ea) se lasa la racit si pe urma se curata de coaja .    Se da pe razatoarea mare si se pune in castron .    Hreanul se spala, se...
Ciulama cu piept de pui
In la 28 Ian 2018
Ciulama cu piept de pui
   Se spala pieptul de pui si se taie in bucati potrivite.   Se curate ceapa, se spala si se taie in rondele.   Se taie usturoiul in feliute subtiri.   Se pune uleiul in tigaie (oala), ceapa si se lasa ceapa usor la aurit.   Cand ceapa e aurita, se pun...
     Se incalzeste cuptorul.     Separam albusurile de galbenusuri.    Cu mixerul batem albusurile cu sarea si apa pana devin spuma, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se dizolva zaharul.    Adaugam galbenusurile si la...
Pui cu orez
In la 21 Ian 2018
Pui cu orez
  Marinarea puiului :     Punem lamaia, uleiul de masline si sarea intr-un castronel. Cu o furculita batem putin aceasta compozitie pentru a se omogeniza.     Adaugam bucatile de pui si le punem in frigider pentru o ora. Gatirea puiului:...
Se scoate aluatul din congelator si se lasa pe masa sa se decongeleze.     Cand se poate desface, intindeti aluatul pe masa de lucru si portionati aluatul in 8 dreptunghiuri egale . Puneti cate un cremwurst peste aluat si rulati obtinand un rulou.    Se unge tava cu...
   Se coace ardeiul kapia, se curata de coaja si de seminte. Se taie bucati potrivite ca marine, dupa preferinta.    Intr-o tigaie se pune uleiul si cand este putin incins, se adauga rosiile din conserva. Se tin pe foc si se amesteca pana rosiile scad putin....
Varzari
In Aperitive / Garnituri la 20 Ian 2018
Varzari
  Se pune faina pe o pla nseta si se face o gaura in mijloc unde se toarna cate putin ulei, ouale si apa, amestecand cu faina pana se obtine un aluat potrivit de tare .    Se framanta bine, se mai izbeste de masa si iar se framanta, apoi se lasa sa se odihneasca 20 de...
  Mod de preparare chiftele Din carnea tocata si celelalte ingrediente se formeaza un amestec omogen din care se modeleaza chiftelele mici si rotunde.    Aceste chiftele se prajesc in ulei pana se rumenesc pe toate partile.    Chiftelele prajite se pun intr-un vas....
    Intr-o oala mai larga de 4 l in care vom face tortul, se pun 200 g de zahar pe care il vom carameliza. Mai exact, se pune oala pe foc si vom amesteca zaharul pana cand se topeste si capata o culoare maronie. Stingem focul, apoi vom apleca vasul cu atentie în toate partile...
Bomboane Raffaello
In Dulciuri la 13 Ian 2018
Bomboane Raffaello
  Se freaca untul cu zaharul, se adauga putina esenta de vanilie, se freaca in continuare, apoi se adauga nuca de cocos. Toata compozitia este amestecata bine pana se incorporeaza, apoi se adauga laptele praf.   Se fac bilute cu miez de aluna, apoi se dau prin nuca de...
Ciocolata de casa
In Dulciuri la 10 Ian 2018
Ciocolata de casa
    Se pune zaharul, zaharul vanilat, sarea si apa intr-o craticioara, pe foc mediu, si se amesteca pana cand zaharul este complet topit .       Cand s-a format o spuma alba la suprafata, mai lasam sa fiarba 5 minute, nu mai mult si stingem focul ....
   Intr-o oala cu peretii inalti si diametrul de 28 cm, am caramelizat cele 10 linguri de zahar. Cu grija am tapetat fundul si peretii oalei cu zaharul carameliat.    Intr-un castrom se cerne faina, se pun ouale, sarea si aromele...
Drojdia se pune la hidratat in cele 340 ml de apa calduta . Se poate folosi si drojdie granule, atunci cele 2 grame de drojdie granule se amesteca in faina si apoi se toarna apa . Asadar, peste faina amestecata cu 1 lingurita de sare se toarna apa in care a fost dizolvata drojdia .   S...
Afisate 31 - 50 din 50 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking