Desert prajitura desteapta

Postat de UrsanMihaela in Prajituri
4 Feb 2018 | 2843 vizualizari
Desert prajitura desteapta

Imi place denumirea, imi place continutul acestei prajituri. Merita incercata.

Ingrediente

  • 9 oua
  • 1 l lapte
  • 250 g faina
  • 200 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • sare

Mod de preparare

 

   Untul se topeste pe foc domol si se lasa la racit pentru ca se va folosi rece.
    Cuptorul se incalzeste la 180 de grade C.
    Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra se mixeaza bine pana devin o crema albicioasa. Se pune untul putin cate putin, urmeaza faina cernuta si pe urma laptele putin cate putin. In tot acest timp se mixeaza la viteza mica. Albusurile se bat cu putina sare si la final se adauga si esenta de vanilie.
    Albusurile batute bine se pun peste galbenusuri cu lingura putin cate putin. Intr-o tava se pune hartie de copt sau se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.
    Se toarna compozitia in tava si se introduce la cuptor pentru o ora. 

   Nu trebuie sa deschidem cuptorul in timpul coacerii. Pentru 10 minute cuptorul trebuie pus la temperatura de 240 de grade Celsius, apoi dat la 180 de grade Celsius.

Trebuie avut grija sa nu se coaca la suprafata prea mult. Am dat  treptat cuptorul pe temperatura mai mica pana la 100 grade Celsius. Se incearca sa vedem daca e coapta cu o scobitoare ( nu trebuie sa ramana pe scobitoare compozitie ) fara sa miscam tava si fara sa zabovim mult cu usa cuptorului deschisa.
    Daca este coapata, stingem focul si lasam prajitura in cuptor sa se raceasca, apoi se scoate. Se pune la rece pana a doua zi si apoi se pudreaza cu zahar pudra.
    Nu am avut rabdare sa las sa se raceasca bine prajitura si am taiat o mica bucatica si astfel prajitura a scazut, s-a lasat.

    Dupa ce s-a racit bine am pus prajitura in frigider pana a doua zi .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura desteapta cu ciocolata

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura desteapta cu ciocolata

Ouale sa fie la temperatura camerei, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Se topeste ciocolata pe baie de aburi, untul se pune intr-o...

Citeste continuarea

Desert prajitura inteligenta cu ciocolata

Postat de mirela0911

Desert prajitura inteligenta cu ciocolata

Intr-o craticioara se pune ciocolata si untul la topit. Se amesteca pana devine compozitia omogena. Se lasa sa se racoreasca. Se separa ouale. Intr-un bol se mixeaza galbenusurile impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2018, 21:00
Am auzit de prăjitura asta, dar încă nu am făcut... Bună, după cum se vede!
la 04.02.2018, 21:05
E o prajitura tare buna! Imi place mult!
la 04.02.2018, 21:11
Rodica, eu zic ca merita sa o incerci
la 04.02.2018, 21:26
la 04.02.2018, 21:39
Buna!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking