Intr-un vas mai mare amestecam drojdia sfaramata cu zaharul, sarea si putin lapte caldut cu 2-3 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul, apoi amestecam cu ouale,uleiul, laptele si faina{cernuta} putin cite putin, pina se incorporeaza toata. Se acopera cu un servet si se lasa la crescut....
Biscuiti
In Dulciuri la 22 Mai 2014
Biscuiti
Incalzim cuptorul la 180 de grade, tapetam cu hirtie de copt tavile. Intr-un castron mai maricel adaugam untul, zaharul si faina si amestecam pina obtinem un aluat dens. Formam o minge din aluat cu palmele apoi ruleaza aluatul pe o suprafata pudrata cu faina sau zahar pudra. Folosim sucitorul...
Pentru inceput punem laptele cu apa si putina sare la fiert pt. mamaliga, apoi taiem feliute costita si o punem putin la prajit in cele 2 linguri de ulei. Intre timp laptele a fiert adaugam malaiul in ploaie amestecind continu cu un tel pt a nu se forma cocoloase cind mamaliguta este gata luam cu...
Stropim tava cu ulei asezam un pat de cartofi presaram sare, piper si boia, usturoiul pisat. Taiem feliute costita si ceapa asezam printre cartofi mai adaugam daca e nevoie sare, piper, boia si usturoi mai stropim cu un pic de ulei. Taiem untul cubulete si il punem deasupra mai presaram si...
Fursecuri simple
In la 14 Mai 2014
Fursecuri simple
Separam albusul de galbenus si batem spuma albusurile cu sarea si adaugam zaharul in ploaie pina obtinem o bezea tare si lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu zaharul vanilat, uleiul si esentele dupa care turnam compozitia peste bezea amestecind usor de jos in sus dupa care se adauga faina cu o...
Tocanita de ceapa cu pui
In la 14 Mai 2014
Tocanita de ceapa cu pui
Pentru inceput condimentam si prajim carnea {nu prea mult} Dupa ce se prajeste o scoatem pe o farfurie iar in acelasi ulei calim ceapa tocata marunt sau data prin robot {nu prajita ceapa} adaugam si lingura de faina peste ceapa si mai lasam pina se inmoaie ceapa bine, apoi adaugam morcovul tocat...
Pentru inceput stropim tava cu ulei apoi punem un pat de cartofi pe care punem putina sare, inprastiem feliutele de cabanos taiate preseram ceapa tocata marunt si usturoiul tocat,  presaram si patrunjelul tocat mai preseram putina sare si stropim cu ulei{nu prea mult}. Setam cuptorul la 175...
Pt. inceput lasam stafidele in esenta de rom, apoi separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile cu sarea, zaharul dupa care adaugam laptele si mai mixam 3 minute. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si esenta de vanilie, apoi adaugam galbenusurile peste albusuri, apoi se adauga faina...
Batem ouale cu sarea, grisul,piperul apoi adaugam smintina. Taiem bastonase sunca presata si ciupercile apoi   le asezam pe fundul tavii pe care am uns-o cu uleiul de masline. Tocam zarzavatul, preseram deasupra bastonaselor apoi adaugam ouale batute si iar presaram cascaval ras si...
Fierbem ouale. Separam galbenusul de albus, zdrobim galbenusurile cu o furculita foarte marunt, adaugam sarea si uleiul si le omogenizam bine. Apoi adaugam mustarul, albusul de la oua tocat foarte marunt, smantina, piperul si le amestecam foarte bine pina se formeaza un sos fluid iar la...
Spalam carnea bine o punem la fiert cind da in fiert luam spuma adaugam sarea o lasam sa mai dea in citeva clocote. Apoi punem morcovul si radacina de patrunjel mai lasam 5 min ca sa fiarba legumele dupa care adaugam ceapa verde toate verdeturile si pasta de tomate. Separat fierbem borsul il...
Se separa albusul de galbenus se freaca galbenusurile bine cu zaharul adaugam margarina se amesteca cu branza pina se omogenizeaza Apoi punem praful de copt stins in zeama de lamaie, punem smantina le amestecam bine, batem albusurile separat punem lamaia rasa si portocala, esentele, zaharul...
Spalam bine puiul il condimentam cu condimentele speciale {e bine sa condimentati puiul cu o zi inaite sa stea peste noapte in condimentele lui} inpanam cu carnati si legumele,ciupercile taiate in 4, si usturoi tocat si putin vin "sigilam" adica il inchidem cu scobitori sa nu cada...
Cozonac de Casa
In Dulciuri la 17 Apr 2014
Cozonac de Casa
Cernem faina intr-un lighean mare  adaugam in drojdia dizolvata in 250 ml lapte caldut si cu 3 lingurite de zahar si am turnam in mijlocul faini amestecam bine sa se amestece drojdia cu faina dupa care lasam 15 min . Intre timp pregatim ingredientele pt. framintat: separam galbenusurile de...
Se pun ouale intr-un vas mai mare si se bat spuma cu putina sare, apoi adaugam zaharul si amestecam bine, apoi adaugam esentele, faina in ploaie, uleiul, laptele si praful de copt stins in zeama de la lamaie si pliculetele de zahar vanilat. Omogenizam bine. Ungem tava cu ulei si turnam...
Foarte simplu amestecam f bine toate ingrediente{ in afara de nesquik} sa se omogenizeze ingredientele lichide cu cele solide. Oprim 3-4 linguri din compozitie pt marmorat. Ungem tavile cu ulei turnam compozitia obtinuta si luam compozitia oprita si o amestecam cu cacao de { nesquik} si il turnam...
Cartofi gratinati cu pulpe
In la 5 Apr 2014
Cartofi gratinati cu pulpe
Spalam cartofi bine si pulpele la fel si le punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti cartofii ii curatam si ii taiem cuburi sau rondele, cum dorim. Ii punem intr-o tava de cuptor unsa cu margarina, asezam un pat de cartofi pe care condimentam cu sare si piper, apoi cascaval ras. Peste...
Bagels
In Dulciuri la 4 Apr 2014
Bagels
Puneti laptele la fiert cind incepe sa fiarba il luati de pe foc adaugati zaharul pudra si untul amestecati pina se topesc lasati sa se racoresca bine abia sa fie caldut. Apoi adaugati drojdia lasati putin sa apara spuma. Separati albusul de galbenus , albusul va merge la aluat iar galbenusul la...
Baclava greceasca
In la 4 Apr 2014
Baclava greceasca
Lasam foile de placinta sa se usuce, apoi le taiem sau le sfarmam. Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins in zeama de lamaie, apoi adaugam esentele si laptele (poate sa fie si rece) si amestecam foarte bine sa se omogenizeze bine. Adaugam foile...
Negresa de post
In la 29 Mar 2014
Negresa de post
Turnam faina intr un bol incapator,iar peste faina punem zaharul, cacaoa  si bicarbonatul si sare si cu un tel amestecam bine ingrendientele uscate. Turnam apa sau cafeaua, uleiul, punem si esenta, apoi lingura de otet si amestecam foarte bine totul, cat sa combinam ingrndientele solide cu...
Amestecam toate ingredientele solide intr un vas {faina, praful de copt, praful de sare si zaharul vanilat}. Adaugam untura, apa si otetul si framantam aprox. 5-10 minute, pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini {nu dam la rece}. Apoi rupem un sfert din coca si facem o bila pe care o...
Cornuri cu ciocolata
In Dulciuri la 29 Mar 2014
Cornuri cu ciocolata
Se pune drojdia intr un bol cu 2 linguri de apa calduta se amesteca bine se presara unpic de faina deasupra si se lasa un pic la crescut 15 min intr-un loc cald. Intr un vas mai mare adaugati faina cu restul ingredientelor si drojdia crescuta {daca nu aveti miere puteti pune zahar 3-4 linguri pe...
Negresa rapida
In la 16 Mar 2014
Negresa rapida
Se toarna crema de ciocolata intr- un bol apoi adaugam ouale scoase de ceva vreme de la frigider apoi adaugam Faina si amestecam bine pina se omogenizeaza, turnam paharul de lapte{incalzit} amestecam iar si daca mai este nevoie adaugam 1 lingura de faina pina compozitia este un pic mai groasa, si...
Afisate 61 - 83 din 83 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking