Langosi cu branza

Postat de Valyvalentyna in Aperitive / Garnituri
22 Mai 2014 | 10511 vizualizari
Langosi cu branza

F. bune ..!!

Ingrediente

  • 1 kg faina,
  • 1 cubulet de drojdie proaspata,
  • 300 ml lapte caldut,
  • 2 oua,
  • 3 linguri zahar,
  • 3 linguri de ulei,
  • 1 lingurita de sare,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 1 esenta rom,
  • coaja rasa de la 1 portocala.
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr brinza de oaie putin sarata,
  • 200 gr specialitate de vaca,
  • 2 linguri rase de zahar,
  • 2 oua,
  • 1 plic zahar vanilat {in cazul in care le doriti mai dulci},
  • Ulei pt. prajit,
  • Zahar pudra pt. pudrat {optional}.

Mod de preparare

Intr-un vas mai mare amestecam drojdia sfaramata cu zaharul, sarea si putin lapte caldut cu 2-3 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul, apoi amestecam cu ouale,uleiul, laptele si faina{cernuta} putin cite putin, pina se incorporeaza toata. Se acopera cu un servet si se lasa la crescut.

Intre timp amestecam branza farmata cu zaharul si ouale.

Cind aluatul a crescut rupem bucati din aluat in functie de cit de mari le doriti, {eu am rupt bucati mai mari  ca asa le stiu} Intindem cu sucitorul sau cu palmele o foaie rotunda adaugam umplutura in mijloc apoi impaturim partea cea mai mare si le unim {presam bine cu degetele sau cu furculita} pt. a nu se desface.

Le prajim in ulei incins pe ambele parti le lasam sa se racesca putin apoi pe pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Langosi cu branza de burduf si marar

Postat de RODIMUR

Langosi cu branza de burduf si marar

Pentru aluat, se pune făina, amestecată cu sarea, în vasul pentru frământat, se face o adâncitură în mijlocul ei și acolo se pune drojdia mărunțită, cu zahărul. Se...

Citeste continuarea

Aperitiv langosi cu branza sarata

Postat de merisor67

Aperitiv langosi cu branza sarata

Cernem făina într-un vas și punem la mijlocul ei garantul pentru aluaturi dospite și zahărul. Încălzim laptele și diluăm sarea în el. Îl turnăm, treptat,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2014, 09:20
la 22.05.2014, 11:07
la 22.05.2014, 12:22
la 22.05.2014, 20:48
la 22.05.2014, 21:21

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking