Langosi cu branza de burduf si marar

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
12 Mai 2019 | 6114 vizualizari
Langosi cu branza de burduf si marar

Mai aveam brânză de burduf în frigider și m-am gândit să fac niște langoși gustoși și sățioși, așa cum ne plac nouă. Unele persoane au o imagine anume despre langoși, dar eu am văzut din aceștia, umpluți cu fel de fel de ingrediente, de diferite forme: rotunzi, ovali (în special la Timișoara) și chiar pătrați. Nu mi se pare că forma este determinantă în ceea ce privește denumirea unui preparat, ci ingredientele și prepararea lor (gogoșile, cu care seamănă, sunt  totuși dulci...) și cu toate acestea, după ce i-am făcut, m-am gândit la o altă denumire, inspirată de aspectul lor. Poate altă dată o voi divulga. Deocamdată, rămân la denumirea consacrată... Din ingredientele de mai jos am făcut doar patru langoși, umpluți cu brânză de burduf și mărar din abundență, patru langoși mari totuși, cât tigaia în care i-am prăjit. Așa că au fost foarte consistenți și nu mai adaug cât de gustoși, pentru că am senzația că atât ingredientele, cât și pozele sunt suficient de convingătoare...

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 grame de făină albă
  • 25 grame de drojdie proaspătă
  • 1 linguriță de sare extrafină
  • 2 lingurițe de zahăr tos fin
  • 250 ml de apă caldă
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • Pentru umplutură:
  • 250 grame de brânză de burduf
  • 1 ou
  • 1 legătură de mărar
  • Pentru decor:
  • cașcaval răzuit
  • Pentru prăjit:
  • ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Pentru aluat, se pune făina, amestecată cu sarea, în vasul pentru frământat, se face o adâncitură în mijlocul ei și acolo se pune drojdia mărunțită, cu zahărul. Se toarnă puțină apă caldă în mijlocul vasului și se amestecă bine, până ce se dizolvă atât drojdia, cât și zahărul.

Se toarnă apoi treptat și restul apei calde și se încorporează toată făina. La urmă, pentru definitivarea aluatului și pentru desprinderea lui de mâini, se adaugă uleiul. Se frământă puțin, până ce se absoarbe tot uleiul, după care se acoperă vasul cu un șervet curat și se dă la căldură, într-un loc ferit de curenții de aer rece, ca să dospească aluatul.

Cât timp aluatul stă la dospit se pregătește umplutura. Se alege mărarul, se spală, se zvântă bine și se taie mărunt. Se fărâmițează brânza de burduf și pentru ca umplutura să fie mai moale se adaugă un ou. Se încorporează oul și se adaugă apoi mărarul tăiat mărunt. Se omogenizează compoziția pentru umplutură.

Când aluatul și-a dublat volumul, după 35-40 minute, se răstoarnă pe planșeta înfăinată și se mai frământă puțin cu făină, pentru eliberarea bulelor care s-au format în timpul dospirii. Când aluatul este ferm, se împarte în 8 bucăți similare.

Se ia o bucată de aluat și cu sucitorul se întinde o foaie rotundă cu grosimea de 5-6 mm. Se pune (și se întinde uniform) în mijlocul ei 1/4 din cantitatea de umplutură, după care din altă bucată de aluat se întinde o altă foaie similară, cu care se acoperă foaia umplută, se lipește de jur împrejur și ”se sigilează”, ca să nu se desfacă la prăjit.

După ce se fac toți langoșii, se pune uleiul la încins și când este fierbinte, se diminuează focul de la aragaz și se prăjesc pe ambele fețe, la foc mic, ca să crească și să nu rămână cruzi la interior.

Pentru servit, se ”decorează” cu cașcaval răzuit.

Sunt foarte buni, consistenți și gustoși, atât calzi, cât și reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu branza de burduf si marar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Minilangosi cu branza si marar

Postat de Valclaudia

Minilangosi cu branza si marar

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida. Adaugam apa calduta, faina si framantam un aluat elastic. La final adaugam uleiul si framantam in continuare pana se deprinde...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 12.05.2019, 20:38
la 12.05.2019, 20:39
nu pot refuza asa ceva! Sa indraznesc sa ma servesc, oare?
la 12.05.2019, 20:47
Si pentru mine unul, te rog!
la 12.05.2019, 20:56
ce frumusele le-ai facut Ne plac si noua!
la 12.05.2019, 20:57
Te servesc cu cu cea mai mare plăcere, Claudia!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking