Tort Diplomat
In la 16 Ian 2013
Tort Diplomat
Se pune gelatina la inmuiat,conform instructiunilor de pe plic. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc, cam 5 minute. Galbenusurile se amesteca cu laptele la temperatura camerei.Aceasta compozitie se pune la bain-marie pana incepe sa imbrace lingura.Se lasa putin la racit si...
Prajitura cu crema de nuca
In la 16 Ian 2013
Prajitura cu crema de nuca
Se amesteca si se framanta  galbenusurile celor 4 oua, drojdia, laptele, untura si faina.Aluatul se imparte in trei parti egale.Se fac trei foi. Pentru crema se amesteca zaharul cu nucile, zeama si coaja de la o lamaie.Compozitia se imparte in trei parti egale.Albusurile batute spuma se...
Ciorba de peste
In la 23 Noi 2012
Ciorba de peste
Se pun intr-o oala 3 litri apa si 2 linguri ulei la fiert. Ceapa se curata si taie bucatele mici, la fel si morcovul, telina si pastarnacul. Ardeiul se taie in fasii. Cand apa incepe sa fiarba se pun legumele. Cand legumele s-au inmuiat se pune si orezul spalat . Dupa ce orezul s-a fiert se pun...
Ceapa curatata se taie marunt si se pune la calit. Ardeiul se spala si se taie iar morcovul se rade pe razatoarea cu ochiuri mari. Dupa ce ceapa devine sticloasa se pune o ceasca de apa calda si se pun si ardeii si morcovul si se fierb pana se inmoaie legumele si ceapa. Apoi se pune mazarea (a...
Se pun legumele la fiert cu o lingura sare,fara rosii, si dupa ce se spumeaza se adauga si porumbeii taiati in patru (ai mei au fost pui; daca sunt adulti se pun mai intai porumbeii la fiert si apoi se adauga legumele). Dupa 10 minute se pun cartofii taiati cubulete. Dupa ce cartofii au fiert...
Ficatei la tigaie
In la 23 Noi 2012
Ficatei  la tigaie
Ficateii se spala, se sterg si se pun in uleiul incins. Cand se rumenesc usor se pun rosiile curatate de coaja si tocate marunt sau pasta de tomate, usturoiul tocat marunt, sarea si piperul si se fierb la foc mic 5-10 minute. Noi i-am servit alaturi de orez si morcovi fierti, dar pot fi...
Cartofii se  curata si se pun la fiert 15 minute. Ceapa se toaca marunt, se pune uleiul si apa si se fiebe pana cand aceasta  se inmoaie , apoi se pune carnea, sarea si condimentele. Cartofii se scot si se lasa la racit.Cand s-au racit cat sa poata fi tinuti in mana se taie...
Se pun bucatele de carne la fiert in apa cu sare. Se spumeaza. Se adauga legumele tocate si cand acestea au devenit moi se pun si cartofii taiati cubulete. Si dupa 5 minute rosiile. Cand rosiile devin moi se adauga taiteii. 2 oua se bat intr-un castron cu furcullita, apoi se adauga in ciorba...
Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare  .Cand intra furculita usor in ei, se scurg de apa si  se paseaza, adaugandu-se untul si laptele. Cascavalul se rumeneste intr-o tigaie cu putin ulei incins. Se serveste cascavalul cu piure alaturi de diverse...
Ficatei cu cartofi
In la 4 Oct 2012
Ficatei cu cartofi
Ficateii se spala si se pun la fiert cu apa, cat sa-i acopere,sare, piper, boia , usturoi tocat si putin ulei. Separat se pregatesc cartofii, se curata de coaja, se taie in cuburi  si se pun la fiert in apa cu sare, aproximativ 30 minute. Cand sunt aproape gata se presara patrunjel tocat...
Foietaj cu ananas
In Dulciuri la 4 Oct 2012
Foietaj cu ananas
Daca aluatul este congelat se decongeleaza. Rondelele de ananas se pun pe servetele ca sa se absoarba tot siropul.Foietajul se taie in patrate egale putin mai mari decat rondelele de ananas, in functie de numarul acestora. Colturile patratului se taie si se aduc in mijocul rondelei de...
Ciorba de pui
In la 11 Sep 2012
Ciorba de pui
Se pune carnea  sa fiarba in apa cu sare, cand incepe sa fiarba se spumeaza, pana se indeparteaza toata spuma. Apoi se adauga legumele tocate. Cand legumele au devenit  moi se pun cartofii si dovlecelul taiat cubulete. Dupa ce cartofii au fiert se pun rosiile tocate marunt. Apoi se pun...
Se curata cartofii, se spala si se taie felii, apoi se pun la prajit in ulei incins.Cand sunt rumeniti  se scot si se pun si carnatii la prajit, care se scot si aceasti cand sunt rumeniti. Castravetii se curata de coaja se taie rondele intru-un castron.Se pune sare si otet in functie de...
Rosii chery la borcan
In Conserve la 31 Aug 2012
Rosii chery la borcan
Fiecare borcan se umple cu rosii.Peste rosii se adauga 1 lingurita sare si 1 de zahar si apoi se pune  apa. Borcanele se pun la sterizat timp de 30 minute din momentul fierberii, infasurate in ziare. Se scot  cand  borcanele s-au racit si se pun in camara. Rosiile se pot...
Compot piersici
In la 31 Aug 2012
Compot piersici
Piersicile se spala foarte bine, se taie in 4-6 felii si se pun in borcane. Peste ele se pun 3 linguri de zahar si apa si se pune capacul. Fiecare borcan se pune cu capacul in jos. Daca curg se mai strange capacul sau se pune altul. Infasuram fiecare  borcan in ziare si le punem la...
Afisate 1 - 15 din 15 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking