Se pune intr-un castron oul intreg si un praf de sare,si se mixeaza totul.In timp ce mixam adaugam treptat zaharul tos si cel vanilat.Dupa ce s-a incorporat zaharul punem treptat un pic de ulei,lapte si faina alternand toate cele 3 compozitii pana se termina si mixam in continuare.La final adugam...
Pt. blat:se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile cu un praf de sare cu mixereul pana devine o spuma tare dupa aia adaugam zaharul,faina,mac si mixama totul.Dupa ce am obtinut blatul se i-a o tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina si se toarna coca,se da la cuptor...
Panna cotta de vanilie : Intr-un castronel hidratam foile de gelatina in cca.10 min se inmoaie. Intr-o cratita incalzim laptele+frisca+zharul Atentie!Nu trebuie sa fiarba compozita. Se adauga peste compozitie si foile de gelatina bine scurse de apa si amesteci pana se dizolva compozitia...
Blatul: Ouale le separi. Peste galbenusuri torni uleiul si amesteci pana se omogenizeaza. Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare, adaugi zaharul si mixezi totul pana obtii o spuma tare si lucioasa. Se toarna galbenusurile si se amesteca usor, la sfarsit se pune faina cu nuca macinata...
PENTRU BLAT
BATI SPUMA ALBUSURILE TREPTAT SE ADAUGA ZAHARUL,GALBENUSURILE SI FAINA CU PRAFUL DE COPT. SI SE DA LA CUPTOR
DUPA CE AM SCOS DE LA CUPTOR BLATUL IL LASAM SA SE RACEASCA SI DUPA CE S-A RACIT IL INSIROPAM SI SIROPUL PE CARE LAM OBTINUT DIN 500 ML APA SI 850 G ZAHAR.DUPA CE L-AM...
In tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se pune 300 g nuca prajita si taiata
BLATUL
7 albusuri se bat spuma impreuna cu 200 g zahar, 2 linguri faina, 2 linguri pesmet si 200 g nuca macinata. In tava unsa cu ulei si tapetata cu faina in care am pus 300 g nuca se toarna blatul si se...
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat. Aluatul obtine se intinde intr-o foaie nu foarte subtire, ci potrivita. Se iau forme pt prajituri daca aveti si obtineti fursecuri in diferite forme,eu am folosit formele urmatoare stelute si inimioare.
Dupa ce am pus fursecurile in tava pe care am...
Prima oara se prepara cafeaua. Dupa ce cafeaua este gata se adauga zahar ca sa fie suficient de dulce. Intr-un bol se toarna frisca lichida si se mixeaza pana devine suficient de tare.
Pe platou se cerne cacao, se ia cate un piscot si se inmoaie in cafea unul cate unul. Dupa ce am terminat de...
Se spala carnea si se pune la fiert, la foc potrivit, intr-o oala cu apa rece. Cand da in clocot se curata de spuma, se pune putina sare si se lasa sa fiarba in continuare, pe foc mic, fara sa mai clocoteasca. In timpul fiertului se acopera oala cu un capac lasind o deschizatura de un deget,...
TOATE INGREDIENTELE SE AMESTECA INTR-UN VASA IN AFAR DE MERE.SE OBTINE UN ALUAT FRAGED.
CELE 2 KG DE MERE SE CURATA DE COAJA SE DAU PE RAZATOARE SI SE CALESC SE ADUGA ZAHAR SI SCORTISOARA.
SE I-A O TAVA SI SE UNGE CU ULEI SI SE TAPETEAZA CU FAINA SE PUNE IN TAVA PRIMA FOAIE DE ALUAT SE PUN...
CREMA
Cele 5 galbenusuri se freaca cu 250 gr zahar.apoi adaugam si zaharul vanilat ,250 ml lapte si coaja de la lamaia rasa.
Se amesteca si se pune la fiert toata compozita timp de 5 minute.Separat se prepara gelatina se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit, nu foarte tare, se amesteca cu...