Prajitura Delicia

Postat de alinalaura0793 in Prajituri
16 Ian 2012 | 28805 vizualizari
Prajitura Delicia

Ingrediente

  • 7 oua
  • 300 g zahar
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 300 g nutella/finetti
  • 7 linguri lapte
  • 500 ml frisca
  • capuccino
  • 500 g nuca
  • 300 g biscuti
  • cafea

Mod de preparare

In tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se pune 300 g nuca prajita si taiata

BLATUL

7 albusuri se bat spuma impreuna cu 200 g zahar, 2 linguri faina, 2 linguri pesmet si 200 g nuca macinata. In tava unsa cu ulei si tapetata cu faina in care am pus 300 g nuca se toarna blatul si se coace. Dupa ce se scoate de la cuptor se intoarce inves, adica cu nuca in sus  si cat este calda se pun 300 g finetti/nutella (se unge cat este calda)

CREMA

Pe baie de aburi se fierb 7 galbenusuri cu 100 g zahar adica 10 linguri de zahar, 7 linguri de lapte pana crema devine ca si o budinca. Dupa ce am luat-o de pe foc se lasa la rece, dar nu pana se raceste de tot, ci pana devine calie. Intr-un castron se pun 500 ml frisca si se bate, iar in timp ce batem frisca punem treptat din crema. 

ARANJARE

Peste blat am pus finetti/nutella, iar peste finetti se pune jumatate din crema si peste crema se pun biscuiti inmuiati in cafea naturala bine indulcita si peste biscuiti puneti restul de crema si se pudreaza cu capuccino.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Delicia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb

Postat de anuta

Prajitura Delicia cu blat din fulgi de porumb

Se maruntesc fulgii de porumb cu sucitorul apoi se amesteca cu untul topit si mierea de albine.Se intinde compozitia intr-o forma cu inel de tasabila,pe marginea formei se decoreaza cu jumatati de...

Citeste continuarea

Prajitura Delicia cu capsuni

Postat de anuta

Prajitura Delicia cu capsuni

Se prepara blatul din biscuitii dati la robot amestecati cu untul topit si mierea de albine. Se aseaza in forma cu inel detasabil, se preseaza cu o lingura, se asaza biscuitii pe marginea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2012, 22:17
acest fel de blat il folo,sesc,e un deliciu! si eu
la 16.01.2012, 22:23
vreau si eu
la 16.01.2012, 22:25
cred ca-i buna
la 16.01.2012, 22:35
la 16.01.2012, 22:35
si eu vreu

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking