Am maruntit in robot biscuitii+nucile, am adaugat scortisoara, untul topit, am omogenizat, dupa care am tapetat baza unei tavi de 20 cm, cu acest amestec. Am dat la rece cca 30 minute.
Intr-un bol am pus branza, zaharul, ouale, vanilia, scortisoara, coaja de lamaie, am omogenizat...
Punem la copt dovleacul. Il taiem felii si il asezam intr-o tava de cuptor, la o temperatura de 200 grade celsius pana cand acesta devine moale.
Dupa ce este gata, lasam la racit si desprindem pulpa dovleacului, pe care o pasam pentru a obtine un piure.
Intr-un bol punem oul, zaharul si...
Tiramisu reţetă reinterpretata
La prima vedere sunt multe ingrediente, pare a fi mult de munca, dar va asigur ca nu e asa. :) Pregatim o tava in care punem forme pentru briose din silicon/hartie. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius. Pregatim si cantarim toate ingredientele pentru a le...
Pentru inceput, spalam si taiem in doua, pe lungime, vinetele. Daca aveti un cutit cu lama ceramica, folositi-l, astfel vinetele nu se oxideaza.
Scobim vinetele iar miezul il taiem bucatele pentru a le pune in umplutura.
Pe aragaz punem o oala/tigaie, adaugam ulei de masline (3-4...
Punem intr-o oala smantana, laptele, zaharul, semintele de vanilie si batonul ramas.
Omogenizam foarte bine si punem oala pe argaz; lasam pana aproape de punctul de fierbere (se observa ca pe marginea lichidului se formeaza usoare bule).
Luam de pe foc si incorporam gelatina* stoarsa foarte...
Fainurile si grisul se pun intr-un bol impreuna cu sarea, formam o mica gropita si adaugam lichidul ( drojdia, zahar, apa calduta, ulei). Incepem sa omogenizam totul din mijloc catre exterior si apoi ne apucam de framantat. Dupa cca 10 min. in care am framantat aluatul, in lasam la crescut,...