Ingrediente
- 270 g faina alba
- 50 g faina integrala
- 30 g gris
- 180-200 ml apa calduta
- 4 linguri ulei masline
- 15 g drojdie proaspata sau 5 g drojdie uscata
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita zahar
- 80 g bacon
- 100 g cascaval
- 150 g mozzarela
- 100 g suc rosii
- 10 masline fara samburi
- 20g ardei feliat
- 7-8 felii ciuperca
Mod de preparare
Fainurile si grisul se pun intr-un bol impreuna cu sarea, formam o mica gropita si adaugam lichidul ( drojdia, zahar, apa calduta, ulei). Incepem sa omogenizam totul din mijloc catre exterior si apoi ne apucam de framantat. Dupa cca 10 min. in care am framantat aluatul, in lasam la crescut, acoperim bolul si ferim de curentii de aer cca 40 min.
Pentru a pregati pizza intindem aluatul, punem in tava, adaugam suc de rosii, branza rasa, felii de ardei, masline, felii ciuperca, bacon, stropim un pic cu ulei de masline si coacem 15 min la 220 grade celsius.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza casei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|