Ingrediente
ALUAT:
- 14-15 linguri faina
- sare
- jumatate de pachetel de drojdie proaspata
- 250-300 ml apa calduta
- 1 lingura ulei
SOS:
- 3-4 linguri de pasta de rosii
- 100 ml apa
- sare
- piper
- busuioc
- oregano
MAI AVEM NEVOIE DE
- 200 gr sunca
- 200 gr salam
- jumatate de piept de pui
- un ardei gras rosu
- masline negre
- ciuperci
- 200 gr cascaval
Mod de preparare
Faina se pune in castron si sarea. Drojdia se dizolva in putin apa calduta si se pune peste faina. Adaugam apa pe rand , pana obtinem un aluat ce poate fi intins.La final punem uleiul , framantam pana se incorporeaza si se lasa la dospit 30-40 min.
Sos: Apa cu pasta de rosii se amesteca si condimentam cu sare, piper, busuioc si oregano.
Taiam cubulete pieptul de pui si sunca, taiem felia de salam in doua, ardeiul il feliem.
ASAMBLARE:
Eu am facut doua tavi !! Se ia jumatate de aluat , se intinde pe masa presarata cu faina, apoi se pune in tava cu hartie de copt. Se unge cu sos , se pue salamul, sunca si pieptul de pui , apoi punem ciupercile, ardeiul, maslinele si desupra cascaval ras.Se da la cuptorul preincalzit 30 min .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza "Casei"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|