Punem la fiert morcovii si cartofii in apa clocotita cu sare Dupa ce s-au racit le taiem marunt. Taiem marunt castavetii si gogosarul, adaugam si mazarea si le amestecam bine. Se adaugam maioneza la compozitia de mai sus si amestecam bine. Pofta buna.
Blatul: mixam untul pana cand  devine cremos .adaugam pe rand galbenusurile de ou dupa care zaharul ,ciocolata si nuca macinata. Batem spuma albusurile cu un varf de sare dupa care le adaugam la amestecul de mai sus .Adaugam la final faina cernuta. Compozitia obtinuta o turnam intr-o...
Taiem cubulete mozarella si prosciutto si le amestecam Foietajul il taiem in patratele aproximativ egale si in mijloc punem cate o lingurita din amestecul de prosiutto si mozzarella.Adunam foia  ca si un saculet . Asezam boccelutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt le ungem cu ou...
Pregatim cele trei aluaturi in acelasi timp in trei boluri diferite. Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amestecam cu uleiul .smantana ,faina si praful de copt dupa care adaugam in fiecare bol ingredientul care va da culoare la fiecare blat.Amestecam apoi albusurile batute...
Buturuga de Craciun
In la 28 Dec 2012
Buturuga de Craciun
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma dupa care se adauga zaharul si continuam sa le batem ca si pentru bezea. Adaugam galbenusurile si faina amestecata cu drojdia amesecand de sus in jos. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt .Eu am folosit tava mare de aragaz....
Mixam galbenusurile cu sunca, ardeiul si maslinele taiate marunt. Adaugam smantana, faina, praful de copt si condimentele. Adaugam faina alba, cascavalul dat prin razatoare si la final adaugam laptele. Batem spuma albusurile si le adaugam la compozitia de mai sus amestecand usor de sus in jos....
Tort Led Zeppelin
In la 17 Dec 2012
Tort Led Zeppelin
Foi: Galbenusurile le frecam cu zaharul pana se albesc si devin spuma.Separat amestecam faina cu grisul,cacao si drojdia dupa care o adaugam usor la spuma de galbenusuri dupa care adaugam laptele ,uleiul si mierea.Albusurile se bat spuma cu un pic de sare dupa care le adaugam la amestecul de...
Taiem crenvustul pe jumatate dar nu de tot ,trebuie sa ramana prins intr-un capat dupa care il intoarcem usor formand o inimioara si il prindem la capat cu o scobitoare. Punem inimioara la prajit intr-un pic de ulei.Cand s-a prajit pe o parte o intoarcem dupa care spargem un ou in mijlocul...
Pentru inceput pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic si o lasam sa sa raceasca acoperita cu o folie alimentara. Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devine tari ca si la bezea.Adaugam galbenusurile...
Cremes
In la 20 Noi 2012
Cremes
Foaia de foietaj o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,o acoperim cu o alta foaie de copt si cu o alta tava si o dam la cuptor 180 de grade pana cand se rumeneste, Tava care acopera hartia de copt serveste pentru a impedica foaia de foietaj  sa se umfle. Intr-o craticioara punem...
Cuib de viespe
In la 15 Noi 2012
Cuib de viespe
Pregatim o maia din un cub de drojdie ,o lingura de zahar,faina si un pic de lapte caldut. Cernem faina dupa care adaugam restul de ingredente ,laptele caldut pe rand.Framantam bine pana cand devine un aluat elastic nelipicios.Lasati la dospit intr-un loc cald,pana isi dubleaza volumul....
Curatam si taiem cubulete mici cartofii si ii punem la fiert in apa sarata, Ceapa taiata julienne o calim pana devine sticloasa impreuna cu prosciutto taiat fasiute. Saram si piperam, dupa care adaugam smantana. Luam de pe foc si lasam compozitia sa se raceasca dupa care adaugam ouale si...
Rulada din resturi
In la 13 Noi 2012
Rulada din resturi
Tocam marunt pandispanul impreuna cu piscoturile Topim untul si il turnam peste amescul obtinut. Topim zaharul impreuna cu apa si il turnam peste amestecul de pandispan amestecandu-le bine.  Amestecul obtinut il intindem pe folie alimentara si intindem deasupra nuttella. Cu...
Tort poseta
In la 12 Noi 2012
Tort poseta
Pentru inceput topim cicolata alba pe baie de abur impreuna cu 200 ml de frisca dupa care o dam la rece. Pregatim si budinca conform indicatilor de pe plic si o lasam sa se raceasca. Foile: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile adaugam zaharul si continuam sa batem pana...
Chec din albusuri cu prune
In la 3 Oct 2012
Chec din albusuri cu prune
Batem albusurile spuma dupa care adaugam zaharul ,cand devine o bezea adaugam faina alba si drojdia amestecand de sus in jos cu o lingura de lemn. 2/3 din compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.In restul de compozitie adaugam cacao si turnam peste compozitia...
Tort "Rolling Stone"
In la 2 Oct 2012
Tort
Blatul: separam ouale. Albusurile le batem spuma cu un varf de sare, dupa care adaugam zaharul si continuam sa le batem pana cand devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile ,faina amestecata cu drojdia amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos. Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava...
Martipan
In Dulciuri la 2 Oct 2012
Martipan
Macinam fin migdalele dupa care adaugam zaharul pudra. Batem spuma albusul si adaugam peste amestecul de migdale.Amestecam cu o lingura dupa care framantam bine.Daca compozitia este un prea moale se mai adauga zahar praf. Adaugam colorant alimentar .Acoperim martipanul obtinul si il dam la...
Covrigi
In la 25 Sep 2012
Covrigi
Drojdia o punem intr-un vas cu un pic de faina ,zahar si un pic de apa calduta .Amestecam putin si lasam la loc cald 10-15 minute. Intr-un castron punem faina alba ,facem  gropita si punem maiaua si incepem sa framantam adaugam sarea si apa calduta .Se adauga lingura de ulei si continuam...
Prajitura Deliciu
In la 21 Sep 2012
Prajitura Deliciu
Blat: Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem nuca taiata. Albusurile le batem spuma cu un varf de sare adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o spuma densa. Adaugam nucile macinate si faina alba si amestecam de sus in jos . Turnam compozitia peste nuci si coacem blatul la 180...
Taiem pieptul de pui bucatele si il condimentam cu sare,piper si boia. Punem la incins uleiul de masline si adaugam pieptul de pui pana se rumeneste ,se adauga o cana cu apa si lasam sa fiarba la foc mic. Separat calim ceapa taiata julien pana cand se rumeneste apoi adaugam ciupercile....
Gogosi cu ciocolata
In la 18 Sep 2012
Gogosi cu ciocolata
Intr-un bol punem faina cu sarea si zaharul. Separat punem drojdia impreuna cu un pic de lapte cald si o lingurita de zahar si lasam sa dospeasca 10-15 mln.Turnam apoi peste compozitia de mai sus. Framantam dupa care adaugam oul , untul,apa calduta si restul de lapte pana cand obtinem un aluat...
Pentru inceput pregatim maiua din drojdie ,lingurita de zahar si un pic de lapte.Lasam la loc cald aproximativ 15 min. Intr-un bol incapator punem faina cernuta peste care adaugam maiua , uleiul de masline si sare. Adaugam putin cate putin lapte caldut si framantam pana cand devine un aluat...
Chec cu ciocolata
In la 11 Sep 2012
Chec cu ciocolata
BLATUL: Intr-un castron mixam untul cu zaharul pana cand devine spuma. Adaugam  ouale amestecand bine dupa fiecare. Adaugam faina amestecand mereu iar la sfarsit laptele. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava pentru checuri tapatata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la...
Tort "Parisul in flacari"
In la 3 Sep 2012
Tort
Foile: Intr-un bol batem spuma 3 albusuri cu un praf de sare, apoi adaugam 3 galbenusuri, 3 linguri de zahar, 3 linguri faina amestecata cu 1 lingura de cacao. Amestecam bine si intindem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Dam la cuptor circa 15 minute. Mai facem o foaie cu...
Dizolvam drojdia in lapte caldut. Intr-un vas punem faina si facem o gropita in mijloc. Turnam drojdia dizolvata adaugam ouale uleiul si sare. Amestecam usor cu o lingura. Ungem o tava cu unt si o tapetam cu gris. Turnam jumatate din compozitie si o nivelam. Asezam un strat de mortadela...
Bateti spuma albusurile cu un pic de sare dupa care adaugati galbenusurile ,prosciutto ,gogosarul si maslinele taiate marunt si la sfarsit adaugati faina si sare. Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor aproximativ 45 de minute dupa care adaugati cascavalul taiat...
Tort craniu
In la 29 Aug 2012
Tort craniu
Blatul: Separati albusurile de galbenusuri.Bateti spuma albusurile dupa care adaugati treptat zaharul si continuati sa bateti pana cand devine o bezea. Adaugati galbenusurile si faina amestecata cu drojdia amestecand de sus in jos dupa care adaugati fulgi  de ciocolata. Turnati...
Sfarmati marunt cartofii si adaugati parmezanul,pesmetul si oul si amestecati bine. Cu mana umeda formati chiftelute de marime medie si dati la cuptor aproximativ 1 ora.
Prajitura Tosca
In la 28 Aug 2012
Prajitura Tosca
Blatul: Bateti spuma albusurile adaugati treptat zaharul si continuati sa mixati pana cand se topeste zaharul.adaugati macul si nuca de cocos treptat amesecand de sus in jos.Adaugati apoi faina amestecata cu drojdia .Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la...
Snitele umplute la cuptor
In la 22 Iun 2012
Snitele umplute la cuptor
Feliile de carne se bat bine cu ciocanul de snitele si se condimenteaza cu sare si piper. Peste feliile de carne se pun feliile de prosciutto si cele de mozzarella si se pliaza. Ouale de bat bine .Se adauga lapte sare ,piper,boia si 2 linguri de faina alba. Snitelele umplute de trec prin...
Afisate 61 - 90 din 152 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking