Ingrediente
Foi:
- 2x5 oua
- 2x100g zahar
- 2x 75 g faina
- 2x50 g gris
- 2x 40 g cacao
- 2x125ml ulei
- 2x25ml lapte
- 2x2 linguri de miere
- 2x1plic de drojdie pentru dulciuri
Crema:
- 1 plic de budinca de vanilie
- 1 ou
- 1 lingura de faina
- 2 linguri de zahar
- 500ml de lapte
- 200 ml de frisca
- 100 g ciocolata alba
Sirop:
- 100ml apa
- 2 linguri de zahar
- 1 lingura de rom
Glazura:
- 300g ciocolata amaruie
- 150g unt
Mod de preparare
Foi:
Galbenusurile le frecam cu zaharul pana se albesc si devin spuma.Separat amestecam faina cu grisul,cacao si drojdia dupa care o adaugam usor la spuma de galbenusuri dupa care adaugam laptele ,uleiul si mierea.Albusurile se bat spuma cu un pic de sare dupa care le adaugam la amestecul de mai sus amestecand usor de sus un jos.Compozitia obtinuta se toarna in tava (eu am folosit tava mare de aragaz) tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20 de minute.Se scoate cu tot cu hartia din tava si se lasa la racit .Hartia se scoate abia cand foaia s-a racit .
Se mai pregateste o foaie dupa acelasi procedeu.
Sursa http://www.bucataras.ro/retete/tort-senzational-15771.html
Crema:
Se amesteca budinca cu oul ,faina si un pic de lapte .Laptele ramas se pune la fiert dupa care se adaugam amestecul de budinca amesetecand mereu pana cand se ingrosa .se ia de pe foc si se adauga zaharul dupa care se lasa la racit .Batem spuma frisca dupa care adaugam cate o lingura de crema.La sfarsit adaugam ciocolata alba rasa.
Sirop:
Punem la fiert apa impreuna cu zaharul pana cand se ingroasa dupa cate adaugam lingura de rom.
Glazura:
Topim ciocolata pe abur impreuna cu untul si o lasam sa se raceasca un pic.
Asamblarea:
Foaie ,sirop +crema,a doua foaie insiropam dupa care turnam deasupra glazura un pic racita.
Pentru decor am folosit fondant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Led Zeppelin" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|