Prima oara pregatim maiaua dizolvand drojdia in apa calduta.Amestecam dupa care adaugam zaharul si lasam deoparte.
Cernem faina intr-un bol.
Spalam legatura de leurda si o tocam marunt dupa care o adaugam peste faina.Pe urma adaugam un varf...
Spalam urzicile in mai multe apa si le punem la fiert.Dupa ce s-au fiert le punem la scurs.
Spalam hribi,ii curatam si ii punem la fiert.
Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt
Intr-o tigaie adaugam uleiul si ceapa si le calim putin...
Spalam ciresele si le lasam in apa cca jum de ora. Dupa care le curatam de codite si le lasam la scurs.
Spalam borcanele si le lasam la scurs.
Dupa care le umplem cu cirese lasand gol gatul borcanului.
La fiecare borcan punem cate 2...
Incepem cu ciresele mari.Le spalam bine dupa care le curatam de codite si le scoatem samburi si le dam deoparte.
Procedam cu ciresele mici la fel cu ciresele mari si le rastunem peste ele.
Adaugam zaharul peste ele si le lasam peste noapte...
Eu am avut ghebe proaspete culese din padure, deci prima oara le curatam, le spalam si le punem la fiert. Dupa ce s-au fiert, le punem in strecuratoare. Dupa ce au lasat toata apa, le dam la robot.
Intr-un lighean adaugam ghebele tocate,...
Curatam ghebele, le spalam si le punem la fiert.
Pregatim maioneza intre timp. Punem doua oua la fiert sa fie tari. Dupa ce s-au fiert, adaugam intr-un bol doar galbenusurile. Dupa care adaugam si galbenusurile de la celelate doua oua ramase,...