Ciresica si beneficiile ei

Postat de Beea in Fructe
2 Iun 2011
Ciresica si beneficiile ei

Cireasa are o puternica actiune detoxifianta si depurativa, fiind foarte bogata in potasiu. Continutul bogat in provitamina A ajuta la intretinerea tesuturilor si la marirea acuitatii vizuale.

Ciresele stimuleaza organismul si au o actiune favorabila asupra imunitatii naturale, avand si o functie de reglare a aparatului digestiv.

Cura de cirese este recomandata hepaticilor, carora le regleaza functinarea ficatului, persoanelor demineralizate, celor cu afectiuni biliare, celor cu stari avansate de oboseala, anemicilor, copiilor cu deficiente de crestere sau cu afectiuni nervoase, intrucat acest fruct remarcabil are efecte sedative.

Cura de cirese se face timp de trei zile, perioada in care se mananca doar cirese. Cantitatea de cirese este cuprinsa intre 2 si 3 kg pe zi, fiind consumate in diferite portii(nu toate de-o data), si se recomanda ca intre aceste portii sa fie consumata apa minerala.Cura trebuie tinuta, bineinteles, cu prudenta, marind progresiv cantitatea, pentru a nu risca anumite tulburari digestive.

Dupa cum se stie, cozile de cirese au proprietati medicinale recomandate in bolile cailor urinare. Pe langa calitatile lor antiinflamatorii, sunt renumite pentru favorizarea diurezei.

Pentru persoanele cu tenul uscat si obosit, o mana de cirese poate face minuni: acestea se curata de samburi si se dau prin mixer; pasta obtinuta se aplica pe fata si trebuia lasata sa actioneze 20 de minute, timp in care va puteti relaxa stand intinsi la orizontala. Se clateste cu apa minerala sau necalcaroasa.

Profitati la maxim de toate efectele benefice ale ciresici;)

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking