Ierburi si plante aromatice

Postat de miha in Condimente
16 Oct 2011
Ierburi si plante aromatice

Busuiocul - are un gust dulceag si aroma de cuisoare. Se foloseste la sosuri, mancaruri italiene cu rosii, oua, ciuperci, salate, paste, peste si fructe de mare

Dafin - are un gust intepator cu aroma de scortisoara. Se foloseste la supe, sosuri, peste, marinate, budinca cu lapte (in cantitate foarte mica), fasole, mazare, linte

Chimen - are gust usor amarui, cu aroma de nuca si lemn dulce. Se foloseste la preparate din legume, sfecla, varza, cartofi, morcovi, dovlecei, carne de pasare, peste, fasole si branzeturi.

Chives (ceapa ciorii) - aroma fina de ceapa. Se foloseste la omlete, salate, supe, maioneza, crema de branza

Coriandru - semintele au gust de nuca. Se foloseste la preparate cu peste, conopida, sfecla, salsa, orez, fasole, salata

Marar - are un gust asemanator cu cel de chimen. Se foloseste la supa, salate, sosuri albe, fructe de mare, peste, orez, pui, branzeturi, castraveti, fasole verde, rosii, sfecla, cartofi, muraturi, otet si ulei aromat.

Usturoi - gust iute, cu aroma usor astringenta. Se foloseste la preparate cu carne de miel, porc, pasare, peste, salate, paste, mancaruri de legume, sosuri si marinate

Ghimbir - aroma picanta, astringenta. Se foloseste la sosuri iuti, muraturi, mancaruri chinezesti, prajituri, biscuiti, orez, marinate, mancaruri cu peste, pasare, porc. Se mai foloseste la diverse infuzii aromate, creme si inghetate.

Hrean - are gust iute. Se foloseste lamancaruri cu fructe de mare, carne de pui, porc, vita, supa de vita sau legume

Isop - gust intepator si aroma de menta. Se foloseste la mancaruri cu carne de miel, iepure, conserve de piersici si caise, salate de fructe si legume.

Nucsoara - gust dulceag de nuca. Se foloseste lamancaruri cu morcovi, broccoli, conopida, dulciuri, sosuri si creme cu lapte

Leustean - aroma puternica, usor amaruie. Se foloseste la supe, salate, ciorbe cu carne, sosuri

Maghiran - asemanator la gust cu oregano. Se foloseste la mancaruri cu rosii, dovleac, cartofi, orez, carne de pasare, vita, porc, peste, paste

Menta - are gust racoritor. Se foloseste la aromarea iaurtului, tabbouleh, mancaruri cu carne de miel, salata de fructe, bauturi racoritoare, mazare, fasole, cartofi si porumb.

Rozmarin - gust si aroma de pin. Se foloseste la gratare cu carne de vita si pui, ciuperci, cartofi prajiti

Patrunjel - gust racoritor. Se foloseste la bouquet garni, mancaruri cu carne, salate, peste, supa si ciorba.

Salvia - are o aroma asemanatoare cu a moscului. Se foloseste la mancaruri cu carne de vita, pui, rata, porc, vinete, fasole, salate si supe

Macris - cu gust acrisor. Se foloseste la salate, supe, sosuri si piure de legume.

Tarhon - aroma de lemn dulce. Se foloseste la mancarurile cu carne de pasare, peste, vita, fructe de mare, ciuperci, sosuri, supe si ciorbe

Cimbru - aroma de ceai si gust mentolat. Se foloseste la mancaruri cu carne de porc, pasare, rosii, dovlecei, peste, fructe de mare, fasole, ciuperci, cartofi, dovlecei, amestecuri pentru umpluturi si bouquet garni.

 

 

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking