1. Amestecati laptele praf si pudra de cacao si treceti-le prin sita. Amestecati zaharul cu 150 ml de apa într-o craticioara. Fierbeti aproximativ 10 minute pâna se leaga într-un sirop cleios, fara ca zaharul sa se caramelizeze. 2. Adaugati untul taiat cubulete si luati vasul de...
Intr-un castron pui oul, il bati bine, si adaugi bicarbonatul de sodiu pe care il stingi cu o lingurita de otet intr-o lingura. Adaugi branza de vaci, amesteci bine, si apoi adaugi faina treptat pana o incorporezi toata. Va trebui sa amesteci cu mana. Apoi modelezi un fel de chiftele cu...
Aluat: Se cerne faina si se pun margarina moale,sarea,apa minerala si otetul. Se incorporeaza toate ingrientele si se obtine un aluat usor de framantat. Se infasoara in folie. Si se lasa la rece 30minute. umplutura: 10mere,6linguri de zahar, o lingurita scortisoara, 1 plic zahar vanilinat...
Se pune gelatina la inmuiat,cu sucul din compotul de caise,intr-o craticioara mica, astfel incat sucul sa acopere stratul de gelatina uscata. Se pun ouale, zaharul si cana de lapte sa se fiarba la baie de abur pina aproape de consistenta unei budinci. Se da la rece. 1/2 l frisca rece se bate...
1.Din apa minerala, margarina topita, un praf de sare si faina se dace un aluat tare bun de intins. 2.Se lasa sa se odihneasca 15 minute, apoi se mai framanta odata. 3.Branza se amesteca cu ouale, zaharul, stafidele, esenta si coaja de lamaie. 4.Se intinde jumatate din aluat si se pune in tava...
1.Se freaca cu o lingura de lemn margarina ,ouale,praful de copt stins in prealabil cu otetul si apa plata,adaugam si esenta de vanilie,pana compozitia devine omogena.
2.Se adauga faina si se framanta cu mana pana aluatul este omogen.
3.Framantati aluatul pana nu se mai lipeste de maini....
1.Se amesteca faina cu drojdia si cu restul ingredientelor pentru aluat. 2.Se amesteca cu mixerul cu paletele pentru framantat,sau cu mana pana se obtine un aluat omogen. 3.Se lasa la dospit 20-30 minute, pana cand creste vizibil. 4.Se imparte aluatul in doua. 5.Prima jumatate de aluat se intinde...
Biscuitii se sfarama foarte fin cu ajutorul robotului, apoi se amesteca cu cele 8 linguri de lapte si untul topit.
Mixul de biscuiti astfel obtinut se pune pe fundul unei tavi cu peretii detasabili si se niveleaza usor cu dosul lingurii, apoi se da la frigider, cat timp se prepara...
1. Blatul: se freaca galbenusurile cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, si se adauga faina.
2. Se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in crema de galbenusuri.
3. Se tapeteaza tava de tort pe dos cu unt si faina si se ia cu lingura...
1. Carnea se trece rapid sub un jet de apa rece, se sterge si se taie cuburi.
2. Ceapa se taie pestisori,iar morcovii se trec prin razatoarea cu ochiuri mari.
3.Intr-o tigaie cu fund dublu se incinge uleiul si se caleste carnea doar cat sa-si schimbe culoarea pe toate partile.
4.Apoi se...
1. Cureti broccoli de frunze, il desfaci in buchetele si il speli cu atentie sub jet de apa rece, il oparesti circa 5 minute in apa cu sare si il scurgi din nou in strecuratoare.
2. Asezi buchetelele intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet. Razi deasupra cascaval.
3....
Pentru blat, se bat albusurile spuma cu apa si zaharul si se adauga treptat galbenusurile batute si frecate cu ulei.Faina si cacaua amestecate inainte se adauga peste oua si se amesteca cu atentie.Se toarna apoi totul in tava de copt tapetata cu hartie.Se coace 25 de minute.Intre timp, pentru...
In blender punem faina si sarea, le amestecam putin impreuna. Punem apoi untul, care trebuie sa fie foarte rece si amestecam de cateva ori pe pulse pana avem un aluat foarte sfarmicios. Adaugam laptele (puteti folosi in locul laptelui si apa foarte rece, insa laptele face aluatul mai elastic si...
Se spala si se taie rosiile si cepe in felii si se aseaza pe un platou una cate una. Se presara cu sare fiecare felie in parte. Se scurge bine mozzarella de zeama si se taie in felii, la fel cum am facut cu rosiile, dupa care se adauga fiecare felie de branza deasuora la felia de rosie, se...
Asadar, trebuie sa avem untul la temperatura camerei, deci trebuie avut grija sa-l scoatem din frigider cu vreo 2-3 ore inainte.Foaia de napolitana se sfarama foarte marunt cu mana sau cu ajutorul sucitorului dupa ce am introdus bucatelele intr-o punga de plastic. Eu am rupt foaia de...
1. Blatul:Galbenusurile se amesteca cu zaharul (se mixeaza foarte putin, nu sa se topeasca zaharul, amestecul tb sa ramana fluid). Se adauga uleiul, cate putin si se mixeaza sa se omogenizeze. 2.Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt. Apoi se incorporeza foarte usor...
Amesteci intr-o craticioara untul, laptele, zaharul vanilat si pudra de cacao. Fierbi 2-3 clocote si dai vasul deoparte. Opresti din aceasta compozitie 15 linguri, intr-un bol, restul lasi sa se raceasca. Cand compozitia s-a racit, adaugi 4 galbenusuri, coaja rasa de lamaie, esenta de rom si...