Blatul se prepara astfel
Galbenusurile se separa de albusuri iar albusurile se bat spuma cu zaharul pana devin ca o bezea.Treptat se adauga galbenusurile,se amesteca de jos in sus incet si se adauga treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt.Se amesteca pana la incorporarea...
Ciupercutele se spala,li se rup coditele si se decojesc de primul strat de pielita.se pun la stors cu palaria in jos.intre timp se toaca coditele si se amesteca cu ceapa tocata marunt,cu patrunjelul si mararul tocat.se amesteca toate si se potrivesc de sare si piper.
Am pus câte un...
Se toaca cepele si se calesc in ulei. Ciupercile spalate si curatate se taie marunt si se pun peste ceapa.Se lasa sa fiarba putin in sucul lor. Orezul spalat se pune peste ciuperci. Tot acolo se mai pun cele 2 linguri de pasta de rosii, sare, marar, piper si o ceasca de apa.Se lasa sa fiarba pana...
puiul se portioneaza si se fierbe in apa cu sare circa 20 minute.
separat se caleste in ulei ceapa tocata marunt,morcovul dat pe razatoare,ardeiul gras taiat fasii si vanata taiata rondele.se lasa circa 5 minute cat sa le patrunda uleiul,se adauga bulionul ,cimbru,piperul boabe si o lingurita...
se face o coca astfel: se bat ouale cu zaharul, se adauga untura topita ,sarea, zaharul vanilat, o ceasca lapte si faina in care este incorporat praful de copt. se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora dupa care se intind trei foi pe spatele unei tavi mari de aragaz (se presara faina,astfel se...
un cub de drojdie se amesteca cu laptele caldut si se adauga in mijlocul fainii,se bat ouale cu zaharul si un praf de sare,se topeste untul si se adauga peste faina.se lasa coca la crescut 30 minute dupa care se intind 3 foi ,se aseaza umplutura ,se ruleaza si se aseaza intr-o tava tapetata cu...
carnea de porc si de vita se da prin masina de tocat . ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoare se caleste in ulei .la sfarsit se adauga bulionul si apa si se lasa sa fiarba putin.cand s-a racit se adauga peste carnea tocata,se mai adauga orezul spalat si scurs de apa,mararul...
Mierea cu zaharul ,portocala ,coaja de la portocala si zeama de lamaie le pun pe foc ,la foc mic si cand fierb pun restul ingredientelor ,cacao,smochine si nuci ,amestec bine inca 30 ,40 de secunde si dau deoparte .Crema asta o pun intre foi ,apoi pun o greutate peste ele si le dau la rece pentru...
Se formeaza un pat din rondele de cartofi, apoi se pune pestele pangasius. Se condimenteaza totul cu condimentele de mai sus si se adauga uleiul. Se mai poate pune un strat de cartofi deasupra pestelui sau cateva rondele, dupa preferinta si apoi se pune si o canita de apa. Se baga la cuptorul...
pentru aluat: un cubulet drojdie,sare,faina cat cuprinde,200 ml apa.am pregatit aluatul astfel: am incalzit apa peste care am pus cubul de drojdie ( cat o nuca),un varf de cutit sare si 3 linguri faina.am lasat maiaua sa creasca 10 minute,dupa care am pus-o peste faina si am facut o coca pe care...
intr-o cratita se pune uleiul si se caleste ceapa tocata marunt, apoi se adauga si scarita care se prajeste putin cu ceapa. se pune varza taiata fideluta si o cana de apa,se acopera si se lasa circa 10 minute la foc potrivit.se presara sare si piper dupa gust. se adauga si bulionul si foile de...