Ingrediente
- 500 grame faina,
- o cana untura,
- 2 oua,
- un plic zahar vanilat,
- 100 grame zahar,
- o ceasca lapte,
- un praf de sare,
- un plic praf de copt,
- 500 ml lapte,
- 5 linguri faina,nuca macinata,
- ciocolata de menaj 2-3 patratele,
- un plic zahar pudra
Mod de preparare
se face o coca astfel: se bat ouale cu zaharul, se adauga untura topita ,sarea, zaharul vanilat, o ceasca lapte si faina in care este incorporat praful de copt. se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora dupa care se intind trei foi pe spatele unei tavi mari de aragaz (se presara faina,astfel se lipesc).
intre timp se fac cremele astfel:laptele se pune la fiert si cand a fiert se adauga faina toata o data si se amesteca cu o lingura de lemn foarte repede,timp de 2-3 minute.se ia de pe foc si se adauga zaharul pudra.se imparte crema in doua.intr-o jumatate se adauga cateva linguri de nuca macinata iar in cealalta, ciocolata topita(eu am avut finetti in casa si am pus 2 linguri).
pe tava pe care le-am copt pun o foaie, torn prima crema, adaug si a doua foaie, pun si a doua crema si ultima foaie deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu doua creme" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|