Se fierb ouale tari si se pun apoi sub jet de apa rece . Dupa ce s-au curatat de coaja se taie in jumatate pe lung si se scoate galbenusul. Toate galbenusurile se pun intr-un castron si se faramiteaza cu o furculita, se adauga 2 -3 linguri de maioneza si se potrivesc de sare si piper. Cu...
Creier pane
In la 14 Sep 2012
Creier pane
Creierul de porc se spala si se curata de eventualele bucatele de os ramase. Se pune la fiert in apa cu putin otet (sa se dizolve sangele ramas) si sare. Dupa ce s-a fiert, circa 5 minute, se scoate si sa lasa sa se racoreasca. Apoi se da prin faina, oua si pesmet (in ordinea asta) si se...
Pricomigdale
In la 24 Feb 2012
Pricomigdale
Migdalele se prajesc putin in cuptorul incins, amestecand din cand in cand. Se scot se racesc si se macina prin masina de nuca. Albusurile se amesteca cu migdalele macinate si se mixeaza adaugand putin cate putin din zaharul pudra. Cand spuma s-a intarit se adauga vanilia si esenta de migdale....
Pulpele de pui se portioneaza si se pun in tigaie la prajit.Vor fi gata intrun timp scurt. Separat legumele congelate (morcovi, conopida, brocolli, fasole verde, porumb) se pun intr-o tigaie la calit cu putin unt. Se potrivesc de sare. Se servesc calde.
Muschi de porc afumat
In la 24 Feb 2012
Muschi de porc afumat
Muschiul de porc se curata de grasimea in exces. Se freaca bine cu sare si usturoi pisat bine. Se pune intr-un loc racoros sa stea 2 zile dupa care se afuma. Este bun atat prajit in tigaie cat si pe gratar. Acompaniat bineinteles de o mamaliguta aburinda si muraturi puse asta-toamna. Pofta...
Pastrama de pui
In la 24 Feb 2012
Pastrama de pui
Pulpele de pui se oparesc in apa cu putina sare. Se curata de pene si tulei. Se cresteaza apoi pe fata pulpei. Separat se face un mujdei de usturoi (eu am facut mult pentru ca am facut pastrama din 10 kg de pulpe). Intr-un vas incapator de pun pulpele peste care s-a presarat sare (atentie...
File de pangasius cu capere
In la 23 Feb 2012
File de pangasius cu capere
Pestele se unge cu ulei de masline si se condimenteaza cu salvia maruntita (eu am avut salvie uscata de mine) . Se condimenteaza cu sare si piper. Se pune in tigaie adaugandu-se vinul deasupra si putina apa acoperindu-se cu capacul. Cand este gata se adauga caperele taiate deasupra.  ...
Varza se toaca marunt si se freaca cu putina sare sa se inmoaie. Ceapa tocata marunt se pune la calit in putin ulei. Apoi se adauga bulionul si varza tocata. Se toarna circa 1 cana cu apa si se acopera cu capacul, lasandu-se sa fiarba la foc mic. Cand este aproape gata se potriveste de sare,...
Uleiul se pune la incins intr-o cratita incapatoare. Ceapa se curata si se toaca marunt apoi se pune la prajit in uleiul incins. Mazarea se scurge de zeama si se clateste cu putin apa apoi se adauga peste ceapa calita. Se adauga bulionul si apa cat sa acopere mazarea. Se lasa sa fiarba...
Foi Lica (reteta mamei)
In la 23 Feb 2012
Foi Lica (reteta mamei)
Margarina se pune lintr-o cratita impreuna cu 1 cana de zahar, cele 3 oua intregi. Toate se pun pe aragaz la foc mic (altfel ouale se vor transforma in omleta). Se amesteca mereu pana se ingroasa compozitia apoi se adauga nucile taiate. Intr-o alta craticioara se pune si cealalta cana de...
Rulada Moni
In la 23 Feb 2012
Rulada Moni
Laptele se pune la incazit cu zaharul si cacaua si se lasa pana da intr-un clocot apoi se lasa sa se raceasca. Separat biscuitii se macina fin peste care se adauga compozitia de lapte care s-a racit. Se amesteca bine. Separat untul se freaca bine cu zaharul pudra si se pune apoi si nuca de...
Tort de 3 ani
In la 23 Feb 2012
Tort de 3 ani
Blat Se separa ouale. Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra, apa si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema pufoasa. Se adauga apoi faina cernuta si praful de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie. Separat se bat albusurile spuma tare (sa se tina...
Se spala bine carnea si se portioneaza. Se pune la fiert in apa rece impreuna cu morcovii si ceapa si putina sare sau vegeta. Se lasa sa fiarba si se spumeaza. Carnea se fierbe pana cand se desprinde cu usurinta de pe oase. Apoi se scoate carnea si legumele din oala si se ia carnea de pe...
Supa de pui
In la 20 Noi 2011
Supa de pui
Se spala bine carnea si se pune la fiert in apa rece. Se adauga legumele si putina sare sau baza de alimente (vegeta). Se spumeaza cu grija. Cand este gata fiarta carnea si legumele se scot si zeama se strecoara. Separat se fierb taiteii dupa indicatiile de pe ambalaj. Cand sunt gata fierti...
Peste la cuptor
In Peste la 20 Noi 2011
Peste la cuptor
Pestele se curata si se aseaza in tava,  se unge cu uleiul de masline, se condimenteaza cu sare,piper si salvie. Se adauga deasupra ,in tava in care vom pregati peste la cuptor, ceapa taiata pestisori, foi de dafin si ketchup-ul. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce...
Se curata cartofii si se dau pe razatoarea mica. Se storc de zeama lasata. Se amesteca cu ouale, sare si piper. Se formeaza bilute mici si se prajesc in uleiul bine incins. Se pot servi ca si garnitura sau ca atare.
Placinta cu mere
In la 20 Noi 2011
Placinta cu mere
Se amesteca margarina, apa minerala, praful de copt stins si faina. Se framanta un aluat care se da la rece pentru 2 ore. Intre timp facem umplutura de mere rase la care adaugam zahar, zahar vanilat, scortisoara. Scoatem aluatul de la rece si intindem 2 foi. Asezam o foaie intr-o tava peste...
Macrou impachetat
In Peste la 20 Noi 2011
Macrou impachetat
Se curata pestele se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper si salvie. Ceapa, ardeiul se taie julienne. Pe o folie de aluminiu unsa cu ulei se pun ceapa, ardeii, masline si in mijloc pestele. Se repeta operatiunea pana terminam de impachetat tot pestele. Pachetelele se aseaza...
Într-un castron, se amestecă făina cu putina sare, praful de copt, zahărul şi zahărul vanilinat. Separat, se ames­tecă untul topit  cu uleiul, laptele şi ouăle. Se amesteca cele 2 compozitii, cele uscate si cele umede. Ciocolata se taie în bucăţele şi se...
Se amesteca  untura cu ouale zaharul, amoniacul stins in cele 12 linguri de lapte. Se adauga faina si se framanta in continuare. Se da aluatul la rece pentru circa 2 ore. Intre timp se pregateste umplutura de branza. Se pune branza intr-un castron, se adauga ouale, stafidele...
Ostropel de pui
In la 22 Oct 2011
Ostropel de pui
Carnea de pui se spala si se pune la rumenit intr-o tigaie, condimentata cu sare si piper. Separat de pune in ulei usturoiul, bulionul si rosiile decojite si se calesc cateva minute. Se stinge totul cu putina apa. Cand sosul este omogen se toarna peste carnea rumenita, se pune foaia de dafin si...
Ciulama de pui
In la 22 Oct 2011
Ciulama de pui
Se pune la fiert puiul impreuna cu morcovii, telina si putina sare. Cand este carnea fiarta se scoate separat. Intr-o cratita de pune la incins untul peste care se adauga usturoiul taiat marunt. Intr-un castron se pune faina si se amesteca cu zeama in care a fiert puiul turnandu-se peste...
Se pune carnea de porc la fiert in apa cu putina sare. Cand fierbe se ia spuma de deasupra. Separat de curata legumele, ardeii si dovlecelul se taie cubulete, morcovii si telina se dau pe razatoarea mica. Cand carnea este aproape fiarta se scoate si se taie cubulete, se adauga zarzavatul,...
Ciorba de leurda
In la 22 Oct 2011
Ciorba de leurda
Se pune leurda intr-o oala cu apa (leurda pe care am avut-o eu era deja oparita). Separat se sparg ouale (eu am folosit 4) si se bat bine. Intr-o tigaie se pune slanina taiata cubulete mici si se lasa pana iese toata grasimea din ea. Se pun peste ouale batute (ca la omleta). Cand este gata se...
Spaghete cu fructe de mare
In la 22 Oct 2011
Spaghete cu fructe de mare
Se pune la fiert apa cu sare, pentru spaghete. Atunci cand apa fierbe se pun si spaghetele, pe care le lasam la fiert in functie de indicatiile de pe ambalaj (unele fierb mai mult, altele mai putin). Separat se pune intr-o tigaie untul la incins, si se adauga usturoiul taiat feliute subtiri....
Ficatei cu smantana
In la 21 Oct 2011
Ficatei cu smantana
Ficateii se spala bine in mai multe ape, se scurg si se oparesc in apa cu sare. Uleiul se pune la incins, ceapa se toaca marunt si se pune la calit. Dupa ce s-a calit se adauga ficateii, se inabusa se condimenteaza si se stropesc cu putin vin. Cand sunt gata se dau deoparte sa se...
Sarmale
In la 19 Oct 2011
Sarmale
Se pune carnea intr-un castron, se adauga orezul spalat bine, ceapa tocata marunt, cimbrul, pasta de rosii, sarea (Daca folositi varza murata sau foi de vita tinute in saramura mai bine nu puneti sare deoarece sarmalele vor mai trage sare din frunze) Se amesteca bine si se trece la impaturit...
Savarine
In la 19 Oct 2011
Savarine
Se face intai maiaua. Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar , lapte cald si 50 gr. faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte cald se dizolva 150 gr. zahar si 1 plic de zahar vanilat. Intr-un vas se pun faina, galbenusurile, maiaua crescuta si laptele caldut amestecat cu zaharul. Se...
Tocanita de pipote de pui
In la 19 Oct 2011
Tocanita de pipote de pui
Se curata bine pipotele de pui. Se curata ceapa si se toaca marunt, apoi se pune la calit in ulei. Dupa ce ceapa este calita se adauga ardeiul taiat cubulete si se calesc impreuna, dupa care se adauga bulion. Se adauga pipotele si se pune apa cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba bine...
MINCIUNELE
In la 19 Oct 2011
MINCIUNELE
Intr-un vas se pun 5 oua, smantana, untul, zaharul, romul, sarea, se amesteca, apoi se adauga faina si se formeaza un aluat mai tare. Se intinde o foaie subtire, care se taie in rondele (ne trebuie 3 feluri de pahare) cu paharele trecute prin faina ca sa nu se lipeasca. Se taie marginea...
Afisate 31 - 60 din 71 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking