Ingrediente
- carne de cocos (pulpe, aripi)
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- usturoi
- sare
- gelatina(daca este cazul)
Mod de preparare
Se spala bine carnea si se portioneaza. Se pune la fiert in apa rece impreuna cu morcovii si ceapa si putina sare sau vegeta.
Se lasa sa fiarba si se spumeaza. Carnea se fierbe pana cand se desprinde cu usurinta de pe oase.
Apoi se scoate carnea si legumele din oala si se ia carnea de pe oase.
Separat se curata usturoiul (in functie de cat de usturoiata doriti piftia) si se piseaza cu sare. Se adauga in zeama fiarta.
Carnea portionata se pune in boluri mai mici . In zeama in care a fiert carnea se adauga usturoiul pisat si se potriveste de sare. Se lasa putin sa ia gust de la usturoi.
Peste carnea din boluri se pune zeama strecurata si se da la rece (nu in frigider, in camara sau balcon)
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|