Pregatim mai intai siropul. Fierbem apa in clocot intr-o craticioara, apoi oprim focul si punem cafeaua solubila.Lasam sa se raceasca si adaugam lichiorul.
Intr-o craticioara cu fund dublu punem galbenusurile cu sarea si zaharul.Amestecam...
Curatam bine pestele, scoatem intestinele si il spalam. Il scurgem bine si il dam cu sare atat pe interior cat si la exterior, nu inainte de a-l cresta din loc in loc.
Presaram piper negru macinat si cimbru uscat.
Asezam pestele intr-o tava cam...
Mai intai punem osul de vita la fiert in apa cu putina sare si inlaturam spuma care se formeaza.
Adaugam si foile de dafin si boabe de piper.
Cat fierbe osul, tocam ceapa si o calim in ulei,...
Se inlatura pielea de pe copanelele de pui, apoi se cresteaza carnea din loc in loc.
Se presara cu sare, piper si boia de ardei dulce si se lasa 6-8 minute la odihnit, acoperite cu o folie...
Spargem ouale intr-un vas, presaram sare peste ele si le mixam energic pana se omogenizeaza.
Adaugam siropul si din nou omogenizam, apoi adaugam laptele si faina.
Omogenizam din nou compozitia si...
Nimic mai simplu de facut decat o ciorbita usoara de legume. Noi o mancam de obicei rece.
Acum, ca scriu reteta, bag seama ca nu am poze cu toate ingredientele, dar se vad in poza finala......
Taiem carnea in bucati potrivite. La fel procedam si cu slaninuta afumata. Scarita o taiem pe langa os si o lasam bucati mari.
Tocam usturoiul verde si ceapa.
Intr-un vas (de preferinta ceaun)...
Bomboanele se pun la topit pe bain Marie, împreună cu laptele și untul, amestecându-se continuu, până se omogenizează toate ingredientele, apoi se lasă la răcit. Între...
Punem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte.
Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia, coaja rasa de portocale, romul, untul topit ...
Din ingredientele pentru aluat, mai putin untura, framantam un aluat elastic. Impartim aluatul in 8 parti cat mai egale.
Intindem pe rand fiecare parte, apoi o ungem cu untura topita. Suprapunem cele 8 foi,ungem cu untura inclusiv pe ultima si...
Spalam sfecla, o curatam si o punem la copt in cuptor sau in aparatul de gatit la aburi. Eu am facut-o la aburi. Dureaza cam o ora sa se patrunda bine.
Loboda o spalam bine,frunza cu frunza si o...
Eu am pus la treaba masina de framantat. Am pus in cuva masinii, iaurtul, sarea, untul moale, uleiul, oul, faina si la sfarsit drojdia. Am selectat programul de framantare.
Intre timp, am lasat...
Intr-un castron, faramam cu mana piscoturile. Le amestecam cu nuca tocata si adaugam 2-3 linguri caramel, 1 lingura mare cu mascarpone si romul. Amestecam intai cu o lingura, apoi, folosim o manusa...
Mai intai am pus apa si zaharul intr-un ibric pe foc mic pentru cateva minute, fara sa clocoteasca, ci doar sa se topeasca zaharul. Am lasat sa se racoreasca. Pepenele l-am curatat...
Se aleg piersicile coapte dar mai tari,se spala puful de pe ele se taie in felii potrivite si se aseaza in borcane de 800 g.Se adauga cca 50 g zahar la borcan,se umplu cu apa,se pune capacul se...
Intr-un borcan mai mare, se toarna 3 litri de apa si se adauga mierea. Agitam putin si lasam sa se dizolve bine mierea.
Se spala bine lamaile si limetele. Se stoarce sucul de la ele, pastrand...
Spalam carnea si o tamponam bine cu un servet absorbant.
Cu un cutit cu varf subtire taiem carnea astfel sa o facem subtire. Punem bucata de carne pe un tocator si o batem cu un ciocan de snitele pentru a o subtia cat mai mult, pentru a...
Spalam carnea si o taiem in bucati potrivite. Curatam ceapa, o spalam si o tocam fin.
Intr-o tava turnam uleiul, punem ceapa, apoi bucatile de carne. Dam tava la cuptorul preincalzit pana ceapa se inmoaie si carnea incepe sa se...