Se taie ceapa si se caleste intr-o tigaie cu putin ulei. Aveti grija sa nu se arda
Se curata ciupercile, eu pun si coditele, le taiem marunt si le punem peste ceapa calita amestecand din cand in cand.
Adaugam sare si piper lasandu-se pana se coace. Daca scade zeama si nu sunt...
Feliile de carne le condimentam cu sare si piper dupa care le lasam sa stea vreo 30 minute.
Rosiile se taie cubulete.
Se piseaza usturoiul si se amesteca cu rosiile,sare
Se da la foc cu un pic de ulei
Feliile de carne se pun in tigaie cu 2 linguri de ulei
Se prajesc...
Se taie toate legumele marunt
Intr-o oala se pun 4 linguri de ulei si se calesc toate legumele
Se adauga apa cat sa acopere legumele,
Cand scade apa se adauga condimentele si patrunjelul,
Carnea o prajim in ulei, apoi se pune la legumele aproape fierte
Se mai lasa inca un pic...
Carnea se spala si se fierbe in apa cu sare,foi de dafin si cateva boabe de piper. Legumele se curata, se spala si se fierb in apa cu sare
Dupa ce s-au racit se toaca totul marunt, inclusiv gogosarii si castravetii care se pun la scurs intr-o sita ca sa nu lase multa zeama si sa...
Blat de pandispan de ciocolata
Zaharul se imparte in 2 boluri mici a cate 150g in fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt.
Apa clocotita se adauga la cacao si cu un tel sau lingura se amesteca bine sa nu mai fie cocoloase.
Se separa albusurile de galbenusuri - in 2 boluri mai mari....
Curatam anghinarea.
Taiem cozile, care sunt lungi.
Luam din frunzele fibroase, pana raman doar cateva,cele moi.
Tulpinele se curata si se taie mărunt.
Se taie marunt usturoiul si patrunjelul ,se amesteca adaugand sare dupa gust.
Apoi se umplu anghinarele.
Deasupra se pune...
Pregatiti crema exact dupa instructiunile de pe ambalaj
Puneti prima foaie pe un platou intins si insiropati-o
Adaugati crema,dar un sfert lasati pentru a doua foaie
Se iau cam 250 grame de frisca si se amesteca cu crema ramasa
Adaugati a doua foaie.
Insiropati-o si pe...
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se prajesc morcovii si ceapa timp de cateva minute pana se inmoaie, apoi adaugati bulionul legumele si apa cat cuprinde. Cand sunt aproape fierte puneti sare dupa gust, tortelinii ,iar cine vrea poate sa adauge si un pic de delicat. Se mai lasa cateva minute...
Pregateste crema de unt. Freaca un pachet de unt, aflat la temperatura camerei, cu zaharul pudra si doua galbenusuri, apoi adauga cacao. Trebuie sa obtii o pasta fina.
Se pune zahărul într-o crăticioară pe foc şi se amestecă continuu până acesta devine lichid. Trebuie avut...
Cu faina, margarina,smantana , oul si otetul se face un aluat, se framanta putin ,cat sa devina omogen, se da la rece pentru 1 ora.
Se imparte in doua si intindeti doua foi (groase circa 0,5 cm) de marimea unei tavi cu dimensiuni nu mai mari de 30/24 cm.
Puneti prima foaie in tava iar...
Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune intr-o farfurie mai adanca si se toarna otet ca s-o acopere bine. Se lasa o jumatate de ora sa se marineze, in acest timp se fierb cartofii si ouale.
Carnea se spala si se taie bucatele marunte. Se caleste in putin ulei pana se rumeneste bine,...