Feliile de paine le taiati patrate apoi in triunghi,sau cum doriti Se prepara tonul amestecat cu maioneza,amestecati bine cu un tel sau mixer,apoi adaugati  2 linguri de lamaie. Cu aceasta compozitie ungeti feliile si le puneti in frigider, ar fi bine lasate 2 ore. Pofta buna!
Sos Bechamel
In Sosuri la 15 Mai 2013
Sos Bechamel
Taiem in bucati untul il punem intr-o cratita sa se  topeasca, adaugam faina in ploaie (la foc mediu spre mic). Ca sa nu faca cocoloase amestecam continuu cu ajutorul unui tel. Adaugam treptat laptele rece  cate-o picatura si amestecand continuu  cocoloasele formate in sosul...
Tiramisu reţetă originală Intai faceti cafeaua ca sa se raceasca. Separati galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu 150 g de zahar pana se dubleaza,apoi treptat adaugati mascarpone pana obtinem o crema. Albusurile se bat separat cu un varf de sare pana se devine o...
Prajitura pasca
In la 26 Apr 2013
Prajitura pasca
Blatul de cacao: Se amesteca 100 g de unt moale cu 100 g de zahar, amestecand bine cu mixerul, apoi se adauga un ou amestecand bine pana devine o compozitie cremoasa. Se adauga 100 ml  de lapte, amestecati. Adaugati faina amestecata cu praful de copt, amestecati bine, apoi  o esenta...
Se fierb ouale bine, se pun in apa rece, ca sa se decojeasca mai bine. Se decojesc, le taiem in jumatati de-a lungul si le scoatem galbenusul. Tonul se amesteca cu galbenusul, se adauga sare, patrunjelul taiat marunt, zeama de lamaie, amestecand toate bine. Cu aceasta compozitie se umplu...
Dovlecelul se taie in felii subtiri pe lungime Se ung cu ulei si se sareaza dupa gust Se pun intr-o tava cu foaie de copt sau pe grill Cand s-au inmuiat si s-au copt, se scot, se ung cu usturoi pisat si se pune cate o felie de cascaval Se ruleaza, se inchid cu o scobitoare si se mai...
Tort cu crema de vanilie
In la 17 Apr 2013
Tort cu crema  de vanilie
Puneti prima foaie pe un platou intins si insiropati-o cu un sirop  facut din zahar ars. Intindeti jumate din  crema de vanilie pe care ati pregatit-o dupa instructiunile de pe ambalaj. Insiropati blatul al doilea si puneti  crema ramasa ,apoi  asezati si a treia foaie...
Briose
In la 11 Apr 2013
Briose
- intr-un bol se amesteca  ouale cu zaharul si uleiul -se adauga faina cu  praful de copt,esenta de vanilie sau zahar vanilat,amestecati -se pune in formele de briose,dar nu pline sa fie minus un deget -puneti in cuptor cam 30- 40 min la temperatura medie    
Pizza domneasca
In Pizza la 10 Apr 2013
Pizza domneasca
-faina  se amesteca cu sarea si uleiul. -apa calduta se amesteca cu o 1 lingura de zahar, drojdia, (se amesteca bine si se lasa amestecul 15 min) -dupa 15 minute adaugati acest amestec in mijlocul fainii,amestecati  cu o lingura pana ce se mai leaga (eu am pus si 50 de grame de...
Se amesteca ouale cu zaharul si uleiul Se adauga faina impreuna cu praful de copt amestecand bine Se pune in formele care le aveti in forma de briose, chec (se umple doar jumatate) si se dau in cuptor cam la 30-40 minunte  Cand sunt gata se taie in jumatati, se insiropeaza...
Savarine
In la 6 Apr 2013
Savarine
Se freaca drojdia cu putin lapte caldut pana se dizolva, apoi se amesteca cu faina, oul, laptele ramas, sarea si uleiul amestecand bine pana devine un aluat omogen de consistenta unei smantani. Se acopera si se lasa la crescut pana isi  dubleaza volumul. Eu am facut in forma de briose, ca...
Vanata se curata si se taie felii subtiri de-a lungul vinetei Se pune sare, se trec prin ulei si se da la cuptor intr-o tava sau pe grill, se lasa pana devin moi si bine patrunse Cand sunt gata pe fiecare felie de vanata, asezam  sunca si cascaval sau mozzarela si se mai da la cuptor...
Dovleceii se fierb cu sare, cand sunt fierti se zdrobesc. Se amesteca cu 2 oua, faina. Intr-o tava cu foaie de copt se pune uleiul, se presara pesmet. Deasupra pesmetului se aseaza jumatate din compozitia de dovleac intins pe toata tava. Se adauga un strat de cascaval. Deasupra cascavalului se...
Se face cafeaua,o indulciti cat vreti de dulce, daca  nu vreti cafea , puteti sa o inlocuiti cu lapte fiert indulcit,sau capucino. Piscoturile se trec prin cafea(aveti grija sa nu le insiropati nici prea tare) Se ung cu nutela,apoi se trec prin nuca de cocos Dupa ce le-ati terminat...
Cartofii se pun la fiert cu sare,cand sunt fierti  se zdrobesc. Ceapa taiata marunt se caleste un pic apoi se adauga pasta tomate,sare, piper,se mai lasa la foc cateva minute. Compozitia de mai sus se amesteca bine  cu cartofii.Se umplu ardeii spalati si curatati de...
  Intr-o cratita se caleste usturoiul taiat marunt cu o lingura de ulei,apoi se adauga spanacul fiert sau dezghetat,sare,se lasa cateva minunte pe foc,apoi se stoarce. Aluatul: Amestecati smantana, uleiul, sarea, zaharul. Se pun  intr-o cratita se incalzesc putin pe aragaz ,dar...
Pregatiti crema exact dupa instructiunile de pe ambalaj Puneti prima foaie pe un platou intins si insiropati-o cu un sirop  facut din zahar ars. Pe prima foaie se pune crema(crema caramel). Eu am folosit crema cumparata  caramel  si crema de vanilie ,care le-am ...
Foile pentru blat: Faina se amesteca cu amidonul ,daca nu folositi amidon, atunci puneti 200g de faina. Separati albusurile de galbenusuri.Jumatatea din cantitatea de zahar o puneti peste galbenusuri. Albusurile se bat spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat restul de zahar....
Prajitura martisor
In la 8 Mar 2013
Prajitura martisor
Se face crema de mascarpone:galbenusurile le bateti bine cu zaharul pana devine cremos,apoi adaugati mascarpone,amestecand pana devine o crema. Piscoturile le insiropati cu cafea sau capucino. Intr-o tava puneti un rand de piscoturi trecute prin sirop ,un strat de crema,un alt strat de...
-ceapa cu usturoiul se taie marunt, se adauga  pieptul de pui taiat felii sau bucati si se calesc intr-o cratita cu ulei. -apoi se adauga orezul, sare, apa si se lasa sa fiarba -cand orezul este aproape fiert se pune spanacul fiert sau dezghetat si se fierbe pana cand e gata orezul...
- un aluat de foietaj cumparat care are 2 foi in el, fiecare am impartit-o in jumatate si asa am avut 4 foi de tort din fiecare.  - fiecare foaie de aluat se intinde cu facaletul -pentru a face foile toate de aceeasi dimensiune, masurati pe o foaie de copt, o taiati si asa veti masura...
Cornuri cu gem
In la 23 Feb 2013
Cornuri cu gem
Intr-o cratita topiti untul sau margarina la foc mic.Dupa ce untul s-a topit,il luati de pe foc, adaugati zaharul si amestecati bine. In alta cratita  se bat ouale, drojdia si sarea.Se amesteca bine drojdia cu ouale, sa nu fie cocoloase cu un tel sau lingura de lemn.Apoi se adauga untul...
-cartofii se fierb in apa cu sare .Cand sunt fierti se taie felii -intr-o tava se intinde pe toata suprafata pesmetul amestecat cu ulei ,patrunjel  si 2 linguri de usturoi  -se adauga un strat de  spanac fiert si stors de zeama -deasupra spanacului se adauga 2 linguri de...
Macedonia de fructe
In Salate la 21 Feb 2013
Macedonia de fructe
Fructele se taie in  bucati mici,se adauga zeama de la lamaie si zaharul,amestecati .Se lasa in frigider o ora. Pofta buna
Pizza cu sunca si mozzarela
In la 21 Feb 2013
Pizza cu sunca si mozzarela
-faina  se amesteca cu sarea si uleiul. -apa calduta se amesteca cu o 1 lingura de zahar, drojdia, (se amesteca bine si se lasa amestecul 15 min) -dupa 15 minute adaugati acest amestec in mijlocul fainii,amestecati  cu o lingura pana ce se mai leaga (eu am pus si 50 de grame de...
Vinete gratinate: -se ung feliile de vinetele cu ulei,apoi se calesc intr-o tigaie incinsa,cate 2 minute pe fiecare parte. -se aseaza feliile de vinete  intr-o tava cu hartie de copt,se pune  sosul de tomate,apoi mozzarella taiata felii sau rasa  -se pune tava in cuptor ....
Prajitura noapte venetiana
In la 17 Feb 2013
Prajitura noapte venetiana
Prima data se face blatul alb: Se bat spuma 6 albusuri bine,apoi se adauga pe rand cate o lingura de zahar( 8 linguri zahar) Adaugati nuca de cocos si 5 linguri de faina, amestecati usor. Aluatul se toarna  intr-o tava de cuptor,  cu hartie de copt(eu am folosit una...
Placintele cu ciuperci
In la 14 Feb 2013
Placintele cu ciuperci
Se face intai umplutura ca sa fie rece cand se va umple aluatul : Ciupercile  se calesc cu ceapa,  se pune putin piper si sare dupa gust(in caz de e prea lichida ingrosati  cu pesmet,sau scurgeti bine  zeama) Aluatul: Amestecati laptele batut, uleiul, sarea,...
Se sareaza carnea dupa gust. Pesmetul se amesteca  cu parmezan,patrunjelul si usturoiul taiat cat mai marunt. Feliiile de carne se trec prin- ulei  de masline (daca aveti de masline,daca nu e bun si cel de floarea soarelui),  apoi prin amestecul de pesmet. Se pun intr-o...
Crostata cu nutela
In la 12 Feb 2013
Crostata cu nutela
Faina se amesteca cu zaharul,un varf de sare,  coaja de lămâie Se adauga untul (lasat cu jumatate de ora inainte la temperatura camerei,taiat bucati)ouale si praful de copt.  Frământaţi totul pana devine o pasta . Se intinde in forma de salam,...
Afisate 31 - 60 din 71 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking