Sos Bechamel

Postat de loredanaaa in Sosuri
15 Mai 2013 | 6365 vizualizari
Sos Bechamel

Am facut sosul pentru lasagne,dar se poate folosi la multe alte retete.Este un sos gustos si usor de facut.

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 4 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • o lingura parmezan ras
  • sare

Mod de preparare

Taiem in bucati untul il punem intr-o cratita sa se  topeasca, adaugam faina in ploaie (la foc mediu spre mic). Ca sa nu faca cocoloase amestecam continuu cu ajutorul unui tel. Adaugam treptat laptele rece  cate-o picatura si amestecand continuu  cocoloasele formate in sosul Bechamel vor disparea. Se amesteca pana se-ngroasa adaugand mereu cate un pic de lapte pana terminati laptele.Daca mai trebuie lapte mai adaugati.

Cand e gata se ia de pe foc depinde cat de gros vreti sa-l faceti.In caz de iese prea subtire puteti amesteca intr-un castron amidon cu lapte caldut si il versati in sos amestecand.

Daca e prea gros si il vreti mai subtire mai adaugati lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac

Postat de oanapl

Reteta de lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac

Iata cum se prepara reteta de Lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac Se începe cu sosul alb. Într-un vas se topește untul, se adaugă făina și se amestecă bine...

Citeste continuarea

Paste cu carne de pui si sos bechamel

Postat de mirela0911

Paste cu carne de pui si sos bechamel

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert, se strecoara de apa. Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Se pune uleiul la incins intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2013, 00:40
Bravo Loredana! De cand asteptam eu o reteta explicita cu acest sos.
Mi-e imi place mult, dar de multe ori dau rateuri. Mi se facea ca un aluat.
la 15.05.2013, 01:09
Multumesc tabita,daca devine prea gros mai adaugi lapte putin cate putin amestecand continuu,si sa fie la foc mic.Important sa amesteci continuu si in timp ce se ingroasa adaugi mereu cate un pic de lapte.Eu am pus prea mult lapte,nu se mai ingrosa,atunci am amestecat o lingura de amidon cu putin lapte caldut, si l-am turnat peste sos amestecand.
la 15.05.2013, 06:58
la 15.05.2013, 07:31
Place sosul ,dar il fac destul de rar
la 15.05.2013, 07:58
Simplu si gustos

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking