Savarine

Postat de loredanaaa in Prajituri
6 Apr 2013 | 3582 vizualizari
Savarine

Tot am vazut pe-aici savarine si cum aici nu se gasesc am zis sa incerc si eu, ceva trebuie sa iasa.Am luat reteta de la gaby si m-am pus pe treaba.Nu stiam ca sunt asa usor de facut,dar de-acuma inainte le voi face mai des .

Ingrediente

  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 250 gr faina
  • 15 gr drojdie
  • 2 linguri zahar
  • putina sare
  • 3 linguri ulei
  • pentru sirop
  • 400 ml apa
  • 100 gr zahar
  • o esenta rom
  • pentru umplut
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana
  • 3 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • gem de capsuni sau altfel de gem

Mod de preparare

Se freaca drojdia cu putin lapte caldut pana se dizolva, apoi se amesteca cu faina, oul, laptele ramas, sarea si uleiul amestecand bine pana devine un aluat omogen de consistenta unei smantani. Se acopera si se lasa la crescut pana isi  dubleaza volumul.

Eu am facut in forma de briose, ca n-am avut forme.

Se ia din compozitie si se umplu formele (dar nu pline cam 3/4) unse cu unt sau foaie de copt. Se  lasa 10 minute la crescut apoi se pun in cuptorul incalzit pana ce se rumenesc usor. Apoi se scot si se lasa sa se raceasca 

Siropul: apa se fierbe cu zaharul timp de 4-5 minute si cand s-a racit se adauga esenta de rom

Frisca, smantana, zaharul si zaharul vanilat se bat cu mixerul .

La savarine li se taie capacelul nu complet, se insiropeaza bine de tot si se umplu cu frisca. Capacele se ung cu gem de care doriti si se orneaza cu frisca.

Se tin cateva ore in frigider.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Baba cu rom

Postat de katty

Desert Baba cu rom

Punem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte. Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia,...

Citeste continuarea

Desert savarina tiramisu

Postat de Constelatialeu

Desert savarina tiramisu

Aluat : Mai intai pregatim ploolish-ul. Intr-un castronel punem faina, drojdia si laptele, amestecam si lasam la dospit la temperatura camerei pana isi dubleaza volumul. In vasul robotului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2013, 01:15
la 06.04.2013, 01:17
la 06.04.2013, 01:18
N-ai mai multe poze?
la 06.04.2013, 01:29
mai am o poza,nu stiam ca o sa-mi iasa si am facut doar la sfarsit
la 06.04.2013, 01:32
si eu si eu vreau una!!!!!!
Trebuie sa le incerc!!!!!Sunt delicioase!!!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking