Intr-un vas termorezistent se aseaza pe rand: uleiul, bucatile de file decongelate in prealabil si sarate si piperate, apoi ceapa taiata pestisori, ardeiul taiat fasii, rosiile cubulete si usturoiul feliute. Se presara busuioc si oregano, se stropeste cu vinul alb si se mai presara putina sare,...
Blatul e unul foarte simplu: se separa albusurile si se bat spuma cu 2 linguri de zahar, ca la bezea. Galbenusurile se freaca si ele cu cele 2 linguri de zahar ramase si se incorporeaza usor in bezea, se adauga praful de copt si coaja de lamaie/portocala si aromele. Se coace in cuptorul...
Intr-o tava tapetata cu ulei si faina se coace un blat facut dupa cum urmeaza: cele 8 albusuri se bat spuma cu 150 g zahar, pana se obtine o bezea, se adauga macul si nuca de cocos, faina si praful de copt, amestecand usor, sa iasa un aluat aerat.
Crema : galbenusurile se freaca cu zaharul...
Soia granule se fierbe conform instructiunilor de pe pachet (in apa cu sare si mirodenii, eu am pus cimbru si usturoi). Se lasa la scurs si la racit, intr-o sita.
Broccoli se curata, se spala si se pun separat la fiert, cam 20 de minute, in apa usor sarata. Se scurg si se lasa la racit....
Cartofii se spala bine si se pun la fiert, cu tot cu coaja. Intre timp se pun pulpitele la marinat intr-un castronel cu sare, piper, foile de dafin si 50 ml de vin alb si un catel de usturoi zdrobit. Se lasa cam 20 minute, timp in care facem un mujdei de usturoi gros, ca maioneza, in care adaugam...