Ingrediente
- 2 pulpite de iepure
- 4 cartofi potriviti ca marime, de preferat cu coaja rosie
- 1 rosie mare, carnoasa
- 3-4 catei de usturoi
- sare, piper, dupa gust
- 50 ml vin alb
- 3-4 linguri de ulei
- 2 foi de dafin
Mod de preparare
Cartofii se spala bine si se pun la fiert, cu tot cu coaja. Intre timp se pun pulpitele la marinat intr-un castronel cu sare, piper, foile de dafin si 50 ml de vin alb si un catel de usturoi zdrobit. Se lasa cam 20 minute, timp in care facem un mujdei de usturoi gros, ca maioneza, in care adaugam la sfarsit rosia taiata cubulete, fara pielita. Mujdeiul facut astfel e delicios, iti vine sa il pui pe paine!!
Cand cartofii s-au fiert, ii scoatem si ii curatam calzi si ii punem intr-o tava unsa cu putin ulei, taiati in patru. Adaugam si pulpitele marinate, stropim cu sosul marinat si cu putin ulei, saram si piperam dupa gust si acoperim tava cu folie de aluminiu. Dam la cuptor, unde va sta cam 45 de minute. In ultimele 10 minute indepartam foaia de aluminiu si punem mujdeiul de usturoi roz. Mai lasam putin la cuptor, apoi putem servi pulpitele alaturi de o salata de varza alba. Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure cu cartofi si mujdei roz" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|