Friptura de iepure cu cartofi si mujdei roz

Postat de mamidesara in Mancaruri cu carne
28 Feb 2010 | 14140 vizualizari
Friptura de iepure cu cartofi si mujdei roz

O fripturica clasica, la cuptor, cu un mujdei de usturoi si rosii proaspete si cu garnitura de cartofi.

Ingrediente

  • 2 pulpite de iepure
  • 4 cartofi potriviti ca marime, de preferat cu coaja rosie
  • 1 rosie mare, carnoasa
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare, piper, dupa gust
  • 50 ml vin alb
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare

Cartofii se spala bine si se pun la fiert, cu tot cu coaja. Intre timp se pun pulpitele la marinat intr-un castronel cu sare, piper, foile de dafin si 50 ml de vin alb si un catel de usturoi zdrobit. Se lasa cam 20 minute, timp in care facem un mujdei de usturoi gros, ca maioneza, in care adaugam la sfarsit rosia taiata cubulete, fara pielita. Mujdeiul facut astfel e delicios, iti vine sa il pui pe paine!!

Cand cartofii s-au fiert, ii scoatem si ii curatam calzi si ii punem intr-o tava unsa cu putin ulei, taiati in patru. Adaugam si pulpitele marinate, stropim cu sosul marinat si cu putin ulei, saram si piperam dupa gust si acoperim tava cu folie de aluminiu. Dam la cuptor, unde va sta cam 45 de minute. In ultimele 10 minute indepartam foaia de aluminiu si punem mujdeiul de usturoi roz. Mai lasam putin la cuptor, apoi putem servi pulpitele alaturi de o salata de varza alba. Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure cu cartofi si mujdei roz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Crochete de cartofi cu ciuperci

Postat de Meea

Crochete de cartofi cu ciuperci

Curatam cartofii, ii taiem in 3-4 si ii punem la fiert. Dupa ce s-au fiert, ii pisam, apoi ii amestecam cu margarina, oul si condimentele (boia, piper, sare). Adaugam si faina pana cand compozitia...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu sos de rosii

Postat de cristeena20

Ardei umpluti cu sos de rosii

- Ardeii se spala si se scobesc de cotor. - Intr-o cratita punem ceapa maruntita la calit cu ulei de masline si adaugam apoi boia, pasta de ardei si apoi orezul. Calim putin adaugand putina apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2010, 15:09
frumos arata portia, felicitari, o mancarica gustoasa si sanatoasa.
la 28.02.2010, 15:18
multumesc foarte mult
am descoperit azi site-ul si mi se pare minunat
la 28.02.2010, 15:20
daaa sper sa intrii aici zilnic de acum, si pe forum...si eu de cand l-am descoperit sunt prezenta zilnic aici, si fetele si doamnele aici sunt miununate si e o atmosfera foarte prietenoasa...
la 28.02.2010, 16:08
Ce bine arata iepurasul.
la 28.02.2010, 16:12
bine ai venit printre bucatarasi , toate mincarurile de aici sint stropite cu voie buna si zimbete: cook and smile

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking