Iepure de camp la cuptor

Postat de lilik in Mancaruri cu carne
30 Iun 2011 | 43473 vizualizari
Iepure de camp la cuptor

am mai facut o reteta asemanatoare,dar cu iepure de cumparat....este o mare diferenta intre cele 2 tipuri si nu numai gustul dar si fragezimea carnii...daca aveti ocazia incercati...mie in urma cu ceva timp mi-a adus o cunostinta 2,unul l-am pregatit atunci si celalalt l-am bagat in congelator,insa acum i-a venit vremea si lui...

Ingrediente

  • 1 iepure de camp
  • 3 morcovi
  • 2 tije de telina
  • 4 cartofi
  • o mana de maline verzi
  • 1 ceapa
  • 5-6 catei de usturoi
  • vin alb
  • rozmarin
  • salvie
  • sare,piper
  • 5-6 rosii cherry
  • ulei de masline
  • 3 lamai

Mod de preparare

 Spalam  iepurele bine,apoi il punem,intreg,cateva ore(eu l-am lasat o noapte) in apa(apa trebuie sa il acopere) cu cele 3 lamai taiate in 4.

A doua zi scoatem iepurele din apa il mai spalam o data si il portionam,apoi frecam fiecare bucata cu sare,rozmarin si salvie.

Curatam usturoiul si il punem intr-o oala la calit,cand incepe sa se rumeneasca punem bucatile de carne si le intoarcem pe toate partile apoi stingem cu un pahar de vin alb si lasam sa se evapore.

Pregatim legumele:morcovii ii curatam si ii taiem dupa plac,tijele de teline le tocam,ceapa o taiem felii,rosiile in 2,si cartofii in 4(depinde cat sunt de mari).

Luam o tava incapatoare si punem pe fund putin ulei apoi punem carnea,morcovii,ceapa,telina,maslinele,rosiile,punem sare,piper,inca putina salvie si rozmarin,2-3 catei de usturoi,2 pahare cu vin alb,1 pahar cu apa,apoi acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor la 200°.

Dupa 15-20 de minute scoatem tava,intoarcem carnea si punem cartofii,apoi acoperim din nou si mai dam la cuptor.

Eu nu m-am uitat la ceas dar cand cartofii sunt copti si in carne intra furculita fffff usor sunt gata.

Daca vreti ultimele 10 minute puteti lasa fara folie deasupra pt a se rumenii,eu nu am lasat si a fost delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure de camp la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de mazare cu carne de porc

Postat de gicuta69

Mancare de mazare cu carne de porc

Am spalat carnea bine si am portionat-o. Morcovul si ceapa le-am curatat, spalat si le-am taiat cubulete. Am pus legumele si carnea in oala sub presiune, am adaugat un praf de sare, frunza de...

Citeste continuarea

Muschi de vita impletit la cuptor

Postat de sufletista

Muschi de vita impletit la cuptor

Muschiuletul il taiem in 3 pe lungime (fara sa taiem capatul) Intr-un bol amestecam condimentele dupa gust cu ceapa, leurda, busuiocul, usturoiul tocat impreuna cu uleiul. Condimentam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2011, 17:26
Io' ca vine acus Roberta si te cearta ca i-ai prajit neamurile.
la 30.06.2011, 17:28
da' nu l-am prajit tu Miha numai l-am parpalit nitel,ca dup'aia l-am dat la cuptor
la 30.06.2011, 17:29
Faina prezentarea dar eu nu pap iepuras coconas
la 30.06.2011, 17:32
Nadina ms sincer nici eu nu mancam iepure,dar dupa ce am nascut am inceput sa gust din curiozitate din orice si mi-a placut
la 30.06.2011, 17:36

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking