Ingrediente
- Carne de iepure
- 1,5 kg cartofi noi
- 3 linguri untura
- 2 pungi pentru friptura simple
PT.BAIT
- 1/2 pahar ulei de masiline
- 500 ml vin rosu
- 5-6 catei de usturoi taiati
- 2 foi de dafin
- un ardei kapia
- o ceapa
- piper,boia,sare,vegeta
- un morcov
Mod de preparare
Am pus bucatile de carne de iepure, pana a doua zi, intr-un vas in care am pus toate ingredientele pentru bait.
A doua zi se curata cartofii se taie in 4 fiecare,se spala bine si se storc.Se amesteca cu sare,piper,boia si vegeta.Se aseaza in una din pungile de friptura si se pune doua linguri de untura.Se leaga punga si se pune in tava.
Iepurele se scoate de la bait si se aseaza bucatile in cealalta punga de friptura avand grija sa nu punem nimic din ingredientele din bait.Se pune peste bucatile de carne o lingura de untura.Se leaga punga cu carne si se aseaza langa punga de cartofi.Se pune tava in cuptorul incins pentru o ora.
Cartofii erau deja facuti si a trebuit sa-i scot sa-i las deoparte.Carnea am scos-o din punga si am lasat-o la prajit o jumatate de ora.
Am scos tava de la cuptor,am pus cartofii pe care i-am scos din punga si am lasat iar 30 minute sa se rumeneasca.S-a servit cu maioneza de usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure la cuptor cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|